Κόσμος

Κορωνοϊός-Γερμανία: «Σας παρακαλώ εμβολιαστείτε»-Δραματική έκκληση από τον Πρόεδρο της Γερμανίας

Δραματική έκκληση προς τους αναποφάσιστους να εμβολιαστούν κατά της Covid-19 το συντομότερο δυνατόν απηύθυνε ο Ομοσπονδιακός Πρόεδρος Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ, παραπέμποντας στην ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού και στην οριακή κατάσταση που αντιμετωπίζει το σύστημα υγείας σε πολλές περιοχές της Γερμανίας.

«Αν εξακολουθείτε να διστάζετε να εμβολιαστείτε, θέλω σήμερα να σας ρωτήσω ευθέως: Τι πρέπει να συμβεί ακόμη για να σας πείσει; Σας παρακαλώ για μία ακόμη φορά, εμβολιαστείτε!», δήλωσε ο κ. Σταϊνμάιερ κατά τη διάρκεια εκδήλωσης νωρίτερα σήμερα στο Προεδρικό Ανάκτορο Bellevue, ενώ κάλεσε το κράτος «να διδαχτεί από την κρίση» και να θωρακιστεί για το μέλλον.

«Όσοι δεν εμβολιάζονται, θέτουν σε κίνδυνο τη δική τους υγεία και θέτουν σε κίνδυνο και όλους εμάς. Ήταν κυρίως οι μη εμβολιασμένοι εκείνοι οι οποίοι μολύνθηκαν από τον κορωνοϊό το φθινόπωρο και έπρεπε να δώσουν μάχη για τη ζωή τους στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας», τόνισε ο Ομοσπονδιακός Πρόεδρος, επισημαίνοντας ότι τουλάχιστον το 90% των ασθενών με Covid-19 στις ΜΕΘ είναι ανεμβολίαστα άτομα.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock