ΕνημέρωσηΟικονομία

Οι αυξήσεις στις τιμές της ενέργειας φέρνουν νέες ανατιμήσεις σε βασικά αγαθά και υπηρεσίες

Απέναντι σε απανωτά κύματα ανατιμήσεων βρίσκονται το τελευταίο διάστημα τόσο οι Έλληνες καταναλωτές όσο και οι επιχειρήσεις, με τους ειδικούς αναλυτές να κάνουν λόγο για ένα «τσουνάμι» ακρίβειας του οποίου έχουμε δει μόνο την αρχή. 

Με τους φουσκωμένους λογαριασμούς ρεύματος και φυσικού αερίου να έχουν κάνει ήδη την εμφάνισή τους και τις τιμές των καυσίμων να έχουν πάρει σταθερά ανοδική πορεία, τα ελληνικά νοικοκυριά και οι επιχειρηματίες προετοιμάζονται για έναν χειμώνα με τρομακτικές πιέσεις τόσο στις τιμές των βασικών καταναλωτικών αγαθών όσο και στα έξοδα λειτουργίας των επιχειρήσεων, αλλά και στο κόστος της μετακίνησης ανθρώπων και προϊόντων που θα εντείνουν ακόμα περισσότερο τις επιπτώσεις της ακρίβειας. Όπως εκτιμούν οι αναλυτές, οι ανατιμήσεις θα πλήξουν κυρίως τα μεσαία εισοδήματα που δεν δικαιούνται επιδοτήσεων.

Μπορεί τις τελευταίες ημέρες οι διεθνείς τιμές του φυσικού αερίου να υποχώρησαν -μετά το άνοιγμα της κάνουλας από τη Ρωσία-, ωστόσο εξακολουθούν να είναι 110% υψηλότερα σε σχέση με πέρυσι. Την ίδια στιγμή, οι τιμές του πετρελαίου παραμένουν σε υψηλά επίπεδα τριετίας και οι τιμές της βενζίνης είναι ανάλογα υψηλές.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock