Κορωνοϊός – Γερμανία: Υπέρ ενός «στρατηγικού» ανοίγματος με προτεραιότητα στα σχολεία ο Σολτς

«Είναι σημαντικό να συζητηθούν και οι στρατηγικές ανοίγματος κατά την συνάντηση της ομοσπονδιακής και των κυβερνήσεων των κρατιδίων την ερχόμενη Τετάρτη, αλλά θα πρέπει να παραμείνουμε προσεκτικοί», δήλωσε σήμερα ομοσπονδιακός υπουργός Οικονομικών και αντικαγκελάριος Όλαφ Σολτς στο δεύτερο δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο ZDF.

«Το θέμα του ανοίγματος θα πρέπει να συγκεκριμενοποιηθεί περαιτέρω. Προτεραιότητα πρέπει να έχουν οι παιδικοί σταθμοί και τα σχολεία, αλλά θα πρέπει να παραμείνουμε προσεκτικοί, θα πρέπει να προσέξουμε ειδικά τις μεταλλάξεις του ιού. Βλέπουμε, όμως, ότι οι πολιτικές μας ενέργειες έχουν και επιτυχίες, διότι μειώνονται οι δείκτες μόλυνσης. Η παραγωγή εμβολίων πρέπει να ενισχυθεί όσο το δυνατόν περισσότερο», δήλωσε χαρακτηριστικά.

«Ταυτόχρονα, πρέπει να σκεφτούμε πως θα οργανωθεί συγκεκριμένα ο εμβολιασμός μόλις διατεθούν περισσότερα εμβόλια. Το αργότερο το δεύτερο τρίμηνο του έτους, θα υπάρξουν εβδομάδες κατά τις οποίες πρέπει να κάνουμε εκατομμύρια εμβολιασμούς. Αυτό πρέπει να προετοιμαστεί με ακρίβεια τώρα, έτσι ώστε μετά, το καλοκαίρι, να εμβολιαστούν σχετικά μεγάλος αριθμός πολιτών», πρόσθεσε ο σοσιαλδημοκράτης (SPD) πολιτικός.

Source link

realhosting
loading...

Απάντηση