Κορωνοϊός – Γιαννάκος: Υπό πολιορκία τα νοσοκομεία – Συλλυπητήρια στην οικογένεια του βρέφους

Την εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία της Αττικής περιέγραψε την Τρίτη ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, εκφράζοντας, παράλληλα, τα ειλικρινή του συλλυπητήρια στην οικογένεια του μόλις 37 ημερών βρέφους που κατέληξε τη Δευτέρα στο Νοσοκομείο Παίδων, συνέπεια κορωνοϊού.

«Συλλυπητήρια και από εμάς στην οικογένεια του βρέφους που έχασε τη ζωή του. Είμαστε όλοι συγκλονισμένοι. Τιτάνιο η προσπάθεια των συναδέλφων στο Νοσοκομείο από 18/2 να το κρατήσουν στη ζωή. Στα τρία νοσοκομεία παίδων με ήπια συμπτώματα νοσηλεύονται ακόμη 12 παιδάκια. Αυτό δείχνει πόσο προσεκτικοί θα πρέπει να είναι με το άνοιγμα των σχολείων. Χωρίς να γίνονται τακτικά προληπτικά τεστ είναι πολύ επικίνδυνο», δήλωσε ο κ. Γιαννάκος.

Περιγράφοντας την κατάσταση στα νοσοκομεία, τόνισε ότι «είναι εκτός ελέγχου. Τα νοσοκομεία αντιμετωπίζουν απίστευτες καταστάσεις. Αδειάζουν τη μία μετά την άλλη τις γενικές κλινικές και σε μία μόνο εφημερεία γεμίζουν. Τα εφημερεύοντα νοσοκομεία σε κάθε εφημερεία εισάγουν από 50 και πλέον ασθενείς. Γεμίζουν δύο κλινικές. Μεγάλη νοσοκομειακή διασπορά του ιού σε κλινικές άλλων παθήσεων. Σε κλινική κορωνοϊού του νοσοκομείου Αλεξάνδρας λόγω πληρότητας νοσηλεύονται ασθενείς με κορωνοϊό σε φορεία. Πολύ δύσκολη και επικίνδυνη η νοσηλεία τους στα φορεία καθ ότι δεν μπορούν να αυτοεξυπηρετηθούν. Μεγάλη η προσπάθεια των συναδέλφων για να μη πέσουν από τα φορεία. Τραγικές καταστάσεις».

Source link

realhosting
loading...

Απάντηση