Κορωνοϊός: Δραματική έκκληση Μέρκελ για τήρηση των μέτρων τις ημέρες του καθολικού Πάσχα


Δραματική έκκληση για τήρηση των μέτρων κατά τις ημέρες του Πάσχα των Καθολικών, που εορτάζεται στις 4 Απριλίου, απευθύνει σε μήνυμά της η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ. Την ίδια στιγμή, το Ινστιτούτο «Ρόμπερτ Κοχ» εισηγείται προσεκτικό «άνοιγμα» από τον Μάιο ή τον Ιούνιο, και όχι νωρίτερα, ως μόνη οδό για να διασφαλιστεί η αντοχή του συστήματος Υγείας έναντι της πανδημίας του κορωνοϊού.

«Με τη συμπεριφορά μας μπορούμε να ανακόψουμε την αύξηση των κρουσμάτων, να την σταματήσουμε και κατόπιν να την αναστρέψουμε. Αυτό είναι το θέμα και για το φετινό Πάσχα. Οι γιατροί και οι νοσηλευτές δεν μπορούν να κερδίσουν μόνοι τους τη μάχη κατά του τρίτου κύματος της πανδημίας. Εκείνοι ξέρουν καλά τι να περιμένουν. Και δεν δίνουν πια τη μάχη να κρατήσουν στη ζωή μόνο ηλικιωμένους, αλλά και μεσήλικες και νέους» αναφέρει η Άνγκελα Μέρκελ στο μήνυμά της προς τους πολίτες.

«Δεν πρέπει να τους αφήσουμε μόνους, αλλά να τους βοηθήσουμε με τη στάση μας. Μαζί θα νικήσουμε τον ιό» προσθέτει· κάνει λόγο για «ένα ακόμη Πάσχα με περιορισμούς», σε στενό κύκλο, ενώ παράλληλα ζητά να περιοριστούν οι μετακινήσεις και να αποφευχθούν τα μη απαραίτητα ταξίδια.Source link

realhosting
loading...

Απάντηση