Κορωνοϊός: Εκτός «βαθυκόκκινων» περιοχών η Χάλκη – Τι ισχύει από σήμερα σε όλη τη χώρα


Από ανατροπή σε ανατροπή οδηγείται ο σχεδιασμός των νέων μέτρων έναντι του κορωνοϊού, καθώς σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε η Πολιτική Προστασία, το νησί της Χάλκης δεν περιλαμβάνεται τελικά στις περιοχές που βρίσκονται στο επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου (βαθύ κόκκινο), παρά το γεγονός ότι την Παρασκευή ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, το είχε συμπεριλάβει – μαζί με το δήμο Ρόδου – στην ίδια κατηγορία. Κατά τα λοιπά, από σήμερα, Σάββατο, τίθενται σε ισχύ μια σειρά από συγκεκριμένα μέτρα που αφορούν τις διαδημοτικές μετακινήσεις, ενώ από τη Δευτέρα ανοίγει και το λιανεμπόριο, με εξαίρεση, όμως, τη Θεσσαλονίκη, την Κοζάνη και την Αχαΐα.

Ειδικότερα, επιτρέπονται από σήμερα, και μόνο για τα Σαββατοκύριακα, οι μετακινήσεις για άσκηση με τη χρήση οχήματος σε υπαίθριο χώρο μέχρι 3 άτομα ή μια οικογένεια.

Οι διαδημοτικές μετακινήσεις ανοίγουν από σήμερα πιλοτικά δίνοντας ουσιαστικά τη δυνατότητα για άσκηση εκτός του δήμου κατοικίας μας με τη χρήση του κωδικού 6. Υποχρεωτική θα είναι η χρήση μάσκας, ενώ όπως τονίστηκε κατά τη διάρκεια των ανακοινώσεων θα πρέπει να αποφευχθούν εικόνες συνωστισμού, διότι κάτι τέτοιο μπορεί να οδηγήσει στην άρση αυτής της δυνατότητας.Source link

realhosting
loading...

Απάντηση