Ροή Ειδήσεων
Αρχική / ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ / Κορωνοϊός: Ενθαρρυντικά στοιχεία για τις εγκύους

Κορωνοϊός: Ενθαρρυντικά στοιχεία για τις εγκύους

Θετικά ήταν τα ευρήματα αμερικανικής έρευνας για τις επιπτώσεις του κορωνοϊού στις έγκυες, όπως τα παρουσίασε στη χθεσινή ενημέρωση ο Σωτήρης Τσίόδρας.

Σύμφωνα με την μελέτη που έγινε σε 43 έγκυες γυναίκες, το 86% παρουσίασε πολύ ήπια συμπτώματα της νόσου.

«Εχουμε κάποια ενθαρρυντικά στοιχεία από τη διεθνή βιβλιογραφία για εγκύους. Μελέτη με 43 έγκυες γυναίκες που διαγνώστηκαν με τον ιό στη Νέα Υόρκη δημοσιεύτηκε πολύ πρόσφατα. Το 86% των συμμετεχόντων στη μελέτη παρουσίασε την πολύ ήπια μορφή της νόσου», είπε αρχικά ο κ. Τσιόδρας που στη συνέχεια έκανε την σύγκριση με άλλες επιδημίες.

«Στην έρευνα βρέθηκαν αντίστοιχα ποσοστά ήπιας νόσου με τον γενικό πληθυσμό, σε αντίθεση με τις επιδημίες SARS και γρίπης H1N1 που ήταν πολύ πιο επιβαρυντικές για τις έγκυες γυναίκες. Επίσης, κανένα από τα μωρά στη μελέτη που ελέγχθηκαν δεν βρέθηκε μολυσμένο», σημείωσε.

Να τονιστεί ότι και στην Ελλάδα είχαμε δύο περιστατικά με γυναίκες που κυοφορούσαν και είχαν μολυνθεί από τον κορωνοϊό. Και οι δύο γεννήσεις έγιναν στο Αττικόν, όπου στην πρώτη περίπτωση μία 24χρονη έφερε στον κόσμο ένα υγιέστατο αγοράκι, ενώ στην δεύτερη περίπτωση, πέντε ημέρες μετά, μία γυναίκα έφερε στον κόσμο ένα παιδάκι, με καισαρική τομή.

Δείτε επίσης

ΟΑΕΔ: Παράταση για ενός έτους για το πρόγραμμα 4.000 μακροχρόνια ανέργων στην υγεία

Την πίστωση για την παράταση του «ειδικού προγράμματος απασχόλησης 4.000 μακροχρόνια ανέργων στο δημόσιο τομέα της …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com
kontasas.gr
Ότι αφορά τον πολίτη