Κορωνοϊός: Επιστημονική συνεργασία Ιταλίας – Ρωσίας για το εμβόλιο Sputnik-V


Το Εθνικό Ινστιτούτο λοιμωδών νόσων Λάντζαρο Σπαλλαντσάνι που βρίσκεται στην Ρώμη και το Εθνικό ερευνητικό κέντρο Επιδημιολογίας και Μικροβιολογίας Ν.Φ. Γκαμαλέι της Μόσχας, θα ξεκινήσουν τον Απρίλιο την μεταξύ τους συνεργασία στον τομέα της έρευνας του εμβολίου Sputnik-V.

Την ανακοίνωση έκανε ο διευθυντής του ιταλικού ινστιτούτου, καθηγητής Φραντσέσκο Βάγια, κατά την διάρκεια διεθνούς τηλεδιάσκεψης που φιλοξένησε το πρακτορείο TASS που είχε ως θέμα την προώθηση του ρωσικού εμβολίου και τις προοπτικές χρήσης του στην Ιταλία.

Ο καθηγητής Βάγια διευκρίνισε ότι η συνεργασία προϋποθέτει ανταλλαγή εμπειρογνωμόνων, βιολογικού υλικού και διεξαγωγή κλινικών δοκιμών, η οποία προϋποθέτει και τη δυνατότητα να εμβολιασθούν εθελοντές στην Ιταλία με το εμβόλιο Sputnik-V με σκοπό να ερευνηθεί η αύξηση της αποτελεσματικότητάς του και η δημιουργία ενός «συνδυαστικού» εμβολιασμού. Παράλληλα είπε ότι η αρχή της χρήσης δύο αδενοϊών είναι ενδιαφέρουσα από την άποψη της ενίσχυσης του αποτελέσματος.Source link

realhosting
loading...

Απάντηση