Κορωνοϊός – ΕΣΕΕ προς κυβέρνηση: Επιδοτήστε τις επιχειρήσεις για να διατηρηθούν οι θέσεις εργασίας

Την ανάγκη να επιδοτηθούν οι επιχειρήσεις, με σκοπό να διατηρηθούν οι θέσεις εργασίας μέχρι το τέλος του 2021 επισημάνει ο εμπορικός κλάδος, εξαιτίας των δυσμενών οικονομικών συνεπειών που υφίσταται λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Η ανάσχεση των συνεπειών της πανδημίας στην απασχόληση και ειδικά στους πληττόμενους κλάδους, καθώς και οι επικείμενες νομοθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης στα εργασιακά, την κατάρτιση και την επικουρική ασφάλιση αποτέλεσε θέμα της χθεσινής τηλεδιάσκεψης ανάμεσα σε αντιπροσωπεία της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας, με επικεφαλής τον πρόεδρο Γιώργο Καρανίκα και την ηγεσία του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων με επικεφαλής τον υπουργό Κωστή Χατζηδάκη.

Όπως αναφέρει ανακοίνωση της ΕΣΕΕ, ήταν η πρώτη «συνάντηση γνωριμίας» με τον υπουργό και ο κ. Καρανίκας εστίασε στην ανάγκη το υπουργείο και ο ΟΑΕΔ να επικεντρωθούν άμεσα με στοχευμένες δράσεις και επιδοτούμενα προγράμματα στην προστασία των ήδη υπαρχουσών θέσεων εργασίας, τουλάχιστον έως το τέλος του 2021.

Source link

realhosting
loading...

Απάντηση