Κόσμος

Κορωνοϊός: Η Κομισιόν συζητά λήξη του πιστοποιητικού εμβολιασμού στους 12 μήνες

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πρόκειται να προτείνει σύσταση για την επέκταση της χρήσης του πιστοποιητικού εμβολιασμού για τον κορωνοϊό στα ταξίδια εντός ΕΕ, δήλωσε στο EURACTIV.com πηγή προσκείμενη στο θέμα. Παράλληλα, εξετάζεται η πρόταση το πιστοποιητικό να λήγει δώδεκα μήνες μετά τη χορήγηση της τελευταίας δόσης εμβολίου COVID-19.

Αυτό σημαίνει ότι για να μπορέσει κάποιος να ταξιδέψει, θα απαιτείται είτε ένα τεστ είτε η τρίτη δόση του εμβολίου COVID-19, εφόσον έχει συμπληρωθεί ένα έτος από την έκδοσή του.

Δεν είναι βέβαιο αν η πρόταση της Επιτροπής θα έχει τη μορφή εξουσιοδοτημένης πράξης ή σύστασης. Σύμφωνα με τις πληροφορίες από τη EURACTIV η Κομισιόν θα υποβάλει πρόταση στο Συμβούλιο την Παρασκευή.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock