Κόσμος

Κορωνοϊός: Η Όμικρον 2 μπορεί να επιβραδύνει τη μείωση των κρουσμάτων – Δεν συνιστά αιτία ανησυχίας

Η υποπαραλλαγή της Όμικρον με την επιστημονική ονομασία ΒΑ.2, γνωστή ευρύτερα και ως «stealth» ή «Όμικρον 2», η οποία κερδίζει συνεχώς έδαφος σε αρκετές χώρες, δεν συνιστά αιτία σοβαρής ανησυχίας, καθώς είναι απίθανο να δημιουργήσει ύπουλα ένα νέο καταστροφικό επιδημικό κύμα και να αλλάξει ξανά την πορεία της πανδημίας.

Δεν φαίνεται να προκαλεί πιο σοβαρή νόσο ούτε να αυξάνει τον κίνδυνο νοσηλείας, ενώ τα εμβόλια Covid-19 είναι εξίσου αποτελεσματικά απέναντι της, όπως και με τις προηγούμενες παραλλαγές, σύμφωνα με την Υπηρεσία Ασφάλεια Υγείας της Βρετανίας.

Όμως, επειδή η ΒΑ.2 φαίνεται ακόμη πιο μεταδοτική από την αρχική Όμικρον (μιάμιση φορά περισσότερο σε σχέση με την κυρίαρχη υποπαραλλαγή ΒΑ.1, σύμφωνα με Δανούς επιστήμονες), μπορεί να επιβραδύνει τη μείωση των κρουσμάτων σε μεγάλο μέρος του κόσμου και άρα να παρατείνει τη διάρκεια της πανδημίας. Αυτή είναι συνοπτικά η έως τώρα εικόνα που έχει η επιστημονική κοινότητα για τη ΒΑ.2, σύμφωνα με σχετικά δημοσιεύματα στους «Times της Νέας Υόρκης» και στο πρακτορείο Reuters.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock