Κόσμος

Ιράν: Βίντεο ντοκουμέντο από την επίθεση που δέχθηκε το ελληνόκτητο τάνκερ

Στη δημοσιότητα δόθηκε από τον 5ο στόλο των ΗΠΑ, βίντεο – ντοκουμέντο από τα πυρά των Ιρανών στο ελληνόκτητο πλοίο, μια επίθεση που τελικώς απετράπη χάρη στην παρέμβαση του αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού.

Πυρά δέχθηκε ελληνόκτητο τάνκερ μεταφοράς αργού πετρελαίου στον Κόλπο του Ομάν, όταν πλοίο που ανήκει στο Ιράν επιχείρησε να καταλάβει δύο τάνκερ, εκ των οποίων το ένα ελληνόκτητο, με το πλήρωμα ωστόσο να είναι ασφαλές και να μην διατρέχει κίνδυνο.

Σύμφωνα με το Reuters, πυροβολισμοί σημειώθηκαν στο Richmond Voyager, ένα μεγάλο τάνκερ που μεταφέρει αργό πετρέλαιο, το οποίο είναι ελληνικής ιδιοκτησίας και ανήκει στην αμερικανική Chevron, ενώ πλέει υπό σημαίας των νήσων Μπαχάμες.

Ειδικότερα, το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ δήλωσε ότι παρενέβη για να αποτρέψει το Ιράν από την κατάσχεση δύο εμπορικών δεξαμενόπλοιων στον Κόλπο του Ομάν την Τετάρτη, στο τελευταίο από μια σειρά κατασχέσεων ή επιθέσεων σε πλοία στην περιοχή από το 2019.

Δείτε το βίντεο ντοκουμέντο:

Πώς έγινε το περιστατικό

Συγκεκριμένα, ένα πλοίο του ιρανικού Πολεμικού Ναυτικού έριξε πυροβολισμούς κατά τη διάρκεια της δεύτερης προσπάθειας κατάληψης, όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος του 5ου στόλου του Πολεμικού Ναυτικού, Τίμοθι Χόκινς.

Και τα δύο περιστατικά έγιναν στον Κόλπο, στα ύδατα μεταξύ Ιράν και Ομάν.

Οι επιβάτες και το φορτίο του Richmond Voyager δεν επηρεάστηκαν από το περιστατικό, με το τάνκερ να πλέει προς τον προορισμό του, από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα προς τη Σαουδική Αραβία.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock