Κόσμος

Κορωνοϊός – Κομισιόν: Προς αναθεώρηση των συστάσεων για ελεύθερη κυκλοφορία και ταξίδια

Με την Ευρώπη να στροβιλίζεται στη δίνη νέας έξαρσης της πανδημίας του κορωνοϊού, η Κομισιόν αναμένεται εντός της εβδομάδας να αναθεωρήσει τις συστάσεις για την ελεύθερη κυκλοφορία εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς και για τα ταξίδια προς την ΕΕ, ανακοίνωσε σήμερα, Δευτέρα, η κοινοτική επίτροπος αρμόδια για θέματα Υγείας, Στέλλα Κυριακίδου, μιλώντας στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο.

Καθώς τα κρούσματα κορωνοϊού αυξάνονται σε όλη την ΕΕ, πολλά κράτη-μέλη άρχισαν να επαναφέρουν περιοριστικά μέτρα, βασιζόμενα συχνά στο Ευρωπαϊκό Ψηφιακό Πιστοποιητικό Covid για την ασφαλή πρόσβαση σε δημόσιους χώρους, επισήμανε η επίτροπος.

«Για το Ευρωπαϊκό Πιστοποιητικό Covid της ΕΕ συνεργάστηκαν τα κράτη-μέλη και η Επιτροπή και παρέδωσαν το μεγαλύτερο διαλειτουργικό ψηφιακό σύστημα πιστοποιητικών Covid στον κόσμο. Πρέπει να αποφύγουμε τον κατακερματισμό, και γι’ αυτό ο ισχυρός συντονισμός είναι το κλειδί» επισήμανε η κ. Κυριακίδου.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock