Κορωνοϊός – Κουτσούμπας: Η κυβέρνηση χρησιμοποιεί την πανδημία για να περνά αντιλαϊκά μέτρα

Δριμύτατη επίθεση εναντίον της κυβέρνησης εξαπέλυσε την Κυριακή ο γ.γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, με αφορμή την πολιτική διαχείρισης της πανδημίας του κορωνοϊού στη χώρα μας.

«Εφόσον οι βασικές αιτίες υπερμετάδοσης είναι ενεργές, όπως οι μεγάλοι χώροι δουλειάς, Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, διάφορες δομές προσφύγων, στρατόπεδα, οίκοι ευγηρίας και δεν παίρνονται αντίστοιχα και τα απαραίτητα μέτρα -επαρκείς έλεγχοι, συστηματικά τεστ, έλεγχος της ασυδοσίας της εργοδοσίας- όλα αυτά τα προβλήματα θα είναι ανοιχτά, θα μιλάμε για λοκντάουν», δήλωσε ο κ. Κουτσούμπας.

Επισήμανε ιδιαίτερα το «γεγονός ότι δεν αξιοποιήθηκε η ευθύνη που έδειξε ο ελληνικός λαός όλη την προηγούμενη περίοδο», ώστε να παρθούν δραστικά μέτρα ολόπλευρης θωράκισης του δημοσίου συστήματος Υγείας, επίταξης του ιδιωτικού τομέα Υγείας και όλων όσων «έχει θέσει, όλη αυτή την περίοδο και από την πρώτη στιγμή, το ΚΚΕ και μέσα στη Βουλή και προς την κυβέρνηση, αλλά και ως ζητήματα πάλης, γι’ αυτό βρισκόμαστε στους δρόμους του αγώνα, έτσι ώστε να τα διεκδικούμε. Γιατί μπορεί να φοράμε μάσκα, μπορεί να παίρνουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, αλλά δε σταματάμε να διεκδικούμε, δε σταματάμε να έχουμε καθαρή, ντόμπρα φωνή και να προειδοποιούμε για ζητήματα, που θα έπρεπε να έχουν ήδη επιλυθεί».

Source link

realhosting
loading...

Απάντηση