Κόσμος

Απίστευτη πρόκληση στη Σμύρνη: Έκαναν πάρτι μέσα στον ιστορικό ναό του Αγίου Βουκόλου

Το τραγελαφικό είναι ότι η εκδήλωση έγινε από εταιρεία μέσα στην ελληνική εκκλησία υπό την αιγίδα του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Σμύρνης, που έδωσε την άδεια για το πάρτι.

Ένας ιστορικός χώρος στη Σμύρνη μετατράπηκε σε κλαμπ προκαλώντας σφοδρές αντιδράσεις στην ελληνική κοινότητα.

Ειδικότερα το πάρτι του Δήμου Σμύρνης έγινε μέσα στον ιστορικό Ορθόδοξο Ναό του Αγίου Βουκόλου της πόλης της Τουρκίας.

Το τραγελαφικό είναι ότι η εκδήλωση έγινε από εταιρεία μέσα στην ελληνική εκκλησία υπό την αιγίδα του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Σμύρνης, που έδωσε την άδεια για το πάρτι.

Σημειώνεται δε πως ο Δήμος Σμύρνης συγκαταλέγει την ελληνική εκκλησία της πόλης της Τουρκίας στα «Πολιτιστικά Κέντρα», στο οποία θεωρεί ότι μπορούν να διοργανώνονται ακόμα και πάρτι.

O εν λόγω ναός, που οικοδομήθηκε το 1886 στην περιοχή Κονάκ της Σμύρνης, γλίτωσε από την πυρπόληση της πόλης το 1922 και εν συνεχεία χρησιμοποιήθηκε αρχικά ως αποθήκη, μετά ως αίθουσα συναυλιών και αργότερα ως αρχαιολογικό μουσείο.

Στις 17 Αυγούστου του 2014 τελέστηκε σε πανηγυρικό κλίμα η πρώτη Θεία Λειτουργία στο ναό μετά τη Μικρασιατική Καταστροφή και σήμερα χρησιμοποιείται ως πολυχώρος πολιτισμού, αν και περιστασιακά γίνονται λειτουργίες.

Σύμφωνα με τον ανταποκριτή του ΣΚΑΪ, που δημοσιοποίησε το όλο θέμα αντιδράσεις υπάρχουν και από τα τουρκικά φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ, που στιγματίζουν την κίνηση αυτή.

Βέβαια, τα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ έχουν έναν λόγο να το κάνουν αυτό, καθώς ο Δήμος Σμύρνης ανήκει στην αντιπολίτευση και συγκεκριμένα τον Δήμο έχει πάρει στις εκλογές Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα, που αποτελεί πολιτικό εχθρό του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

πηγη

 

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock