Κορωνοϊός: Ξεκίνησαν οι εμβολιασμοί με το Sputnik V στη Ρωσία

Εντολή στις αρμόδιες Αρχές να ξεκινήσουν τον εμβολιασμό κατά της Covid 19 από την επόμενη εβδομάδα, αρχίζοντας από τους γιατρούς και τους εκπαιδευτικούς, έδωσε ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαμντιμίρ Πούτιν. Την ίδια ώρα, ο Ρώσος υπουργός Υγείας Μιχαήλ Μουράσκα, δήλωσε ότι περισσότεροι από 100.000 άνθρωποι που ανήκουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου έκαναν ήδη το εμβόλιο Sputnik-V κατά του νέου κορωνοϊού.

«Ενόσω συνεχίζονται οι κλινικές δοκιμές, ξεκινήσαμε τον εμβολιασμό ανθρώπων που ανήκουν στις ομάδες υψηλού κινδύνου. Μέχρι σήμερα έχουν εμβολιασθεί περισσότεροι από 100.000», δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Υγείας, παρουσιάζοντας το ρωσικό εμβόλιο Sputnik-V κατά την διάρκεια ειδικής συνεδρίας της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ που είχε ως θέμα τα ζητήματα αντιμετώπισης της πανδημίας.

νωρίτερα, ο Ρώσος πρόεδρος μιλώντας κατά την διάρκεια εκδήλωσης ανακοίνωσε ότι στην χώρα έχουν παραχθεί 2 εκατομμύρια δόσεις εμβολίου κατά του κορωνοϊού και, όπως είπε, «αυτό μας δίνει την δυνατότητα να ξεκινήσουμε αν όχι τον μαζικό, έναν ευρείας κλίμακας εμβολιασμό», τονίζοντας ότι «ο εμβολιασμός θα ξεκινήσει από τις δυο ομάδες υψηλού κινδύνου που είναι οι γιατροί και οι εκπαιδευτικοί».

Source link

realhosting
loading...

Απάντηση