ΕνημέρωσηΠολιτική

Κορωνοϊός – Οικονόμου: Επιβάλλεται να αξιοποιήσουμε όλα τα όπλα που διαθέτουμε

Με το ζήτημα της πανδημίας ξεκίνησε την σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, τονίζοντας μεταξύ άλλων πως παρά το ότι το επιδημιολογικό φορτίο στη χώρα μας παρουσιάζει τα πρώτα σημάδια αποκλιμάκωσης, εξακολουθεί να παραμένει σε υψηλά επίπεδα και υπάρχει σοβαρός κίνδυνος μόλυνσης για τον καθένα μας. Για το λόγο αυτό, όπως είπε, «επιβάλλεται να αξιοποιήσουμε όλα τα όπλα άμυνας που έχουμε στη διάθεσή μας, ώστε να περιοριστεί περαιτέρω η διασπορά του».

Όπως εξήγησε στη συνέχεια, τα όπλα αυτά είναι τα εξής τρία:

  1. Εμβολιαζόμαστε, για να προστατέψουμε τον εαυτό μας. Υπάρχει απόλυτη συσχέτιση της κάλυψης με τη διασπορά του ιού, είπε, τονίζοντας πως οι δέκα περιφερειακές ενότητες με την υψηλότερη θνητότητα είναι αυτές με την χαμηλότερη εμβολιαστική κάλυψη.
  2. Κάνουμε όλοι, εμβολιασμένοι και μη, συστηματική χρήση του testing. Ο κ. Οικονόμου αναφέρθηκε στη δωρεάν διάθεση των self test που ξεκινάει από σήμερα μέχρι και τις 11 Δεκεμβρίου, σημειώνοντας πως είναι απαραίτητο μέτρο για να προστατέψουμε τη δημόσια υγεία και να διασφαλίσουμε κατά το μέγιστο δυνατό την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων.
  3. Τηρούμε σε κάθε περίπτωση τα μέτρα ατομικής προστασίας και κυρίως τη χρήση μάσκας, τόσο σε κλειστούς χώρους που είναι υποχρεωτική όσο και σε ανοιχτούς χώρους ιδιαίτερα εκεί που υπάρχει συγχρωτισμός

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock