Κόσμος

Ερντογάν σε Γκουτέρες: To Ισραήλ πρέπει να λογοδοτήσει για εγκλήματα πολέμου στη Γάζα

Τη θέση ότι το Ισραήλ θα πρέπει να λογοδοτήσει στα διεθνή δικαστήρια για εγκλήματα πολέμου που διέπραξε στη Γάζα εξέφρασε  ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στη διάρκεια συνομιλίας του με τον γενικό γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες.

Η τηλεφωνική επικοινωνία έγινε ενόψει της συνεδρίασης του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για τη Γάζα που προγραμματίζεται για την Τετάρτη (29/11), ο Ερντογάν είπε:

«Το Ισραήλ συνεχίζει να καταπατά ξεδιάντροπα το διεθνές δίκαιο, τους νόμους του πολέμου και το ανθρωπιστικό δίκαιο μπροστά στα μάτια της διεθνούς κοινότητας».

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Χακάν Φιντάν, μέλος της ομάδας επαφής μουσουλμανικών χωρών που διεξάγει συνομιλίες με δυτικούς ηγέτες για τη Γάζα, θα παραστεί στις εργασίες στη Νέα Υόρκη, ανακοίνωσε το υπουργείο Εξωτερικών την Τρίτη (28/11).

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock