Κορωνοϊός: Ουσίες σε προϊόντα ευρείας κατανάλωσης δυσκολεύουν τη «μάχη» του ανοσοποιητικού


Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει μελέτη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, σύμφωνα με την οποία η δυσκολία του ανοσοποιητικού να ανταποκριθεί στη λοίμωξη COVID-19, φαίνεται πως προέρχεται και από κάποιες ουσίες που βρίσκονται σε προϊόντα ευρείας κατανάλωσης.

Αξίζει να σημειωθεί πως σύμφωνα με την ίδια μελέτη, οι ουσίες αυτές συσχετίζονται με την ανάπτυξη μεταβολικού συνδρόμου.

Η διεξαγωγή της μελέτης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής διεξάγεται στο ΑΠΘ, υπό την επίβλεψη του καθηγητή Περιβαλλοντικής και Υγειονομικής Μηχανικής του Αριστοτελείου και του Ινστιτούτου Προηγμένων Σπουδών της Παβία, Δημοσθένη Σαρηγιάννη, ενώ τον πανευρωπαϊκό συντονισμό έχει το Ινστιτούτο Ιατρικών Ερευνών της Γαλλίας.



Source link

realhosting
loading...

Απάντηση