Κορωνοϊός – Πέτσας: Εάν οι ιδιώτες γιατροί δεν συνεισφέρουν στο ΕΣΥ, πάμε σε επίταξη

Μήνυμα προς τους ιδιώτες γιατρούς πως αν δεν συνεισφέρουν στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, τότε η κυβέρνηση θα προχωρήσει άμεσα στην επίταξή τους έστειλε το πρωί του Σαββάτου ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας.

«Από την πρώτη στιγμή της πανδημίας έχουμε πει ότι θα χρησιμοποιούμε τους δημόσιους πόρους και όταν χρειάζεται θα συνεργαζόμαστε με τους ιδιωτικούς πόρους για να στηρίξουμε το σύστημα υγείας. Όμως όταν φτάνουμε στα όρια και δεν υπάρχει αυτή η εθελοντική συνεργασία, θα πρέπει η κυβέρνηση να παίρνει σκληρές αποφάσεις. Επομένως αν χρειάζεται να πάμε σε επιτάξεις, θα το κάνουμε, γιατί όπως φάνηκε και από τη χθεσινή παρουσίαση δεν μπαίνει σε καμία ζυγαριά η προστασία της δημόσιας υγείας και της ανθρώπινης ζωής κι επομένως πρέπει να βρεθεί ένας τρόπος να κρατήσουμε ψηλά τις δυνατότητες του συστήματος υγείας να περιθάλψει όσους πολίτες έχουν ανάγκη», υπογράμμισε ο κ. Πέτσας.

«Είμαστε μακριά από την εθελοντική συνεισφορά που θα θέλαμε να δούμε σε μια κρίσιμη στιγμή, καθώς είμαστε μόλις στο ¼ αυτών που ζήτησε ο υπουργός Υγείας», πρόσθεσε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών,

Source link

realhosting
loading...

Leave a Reply