Κορωνοϊός-Παναγιωτόπουλος: Πρόωρη η γνωμοδότηση για εμβολιασμένους χωρίς μάσκες σε κλειστούς χώρους


Πρόωρη χαρακτήρισε την όποια γνωμοδότηση για κυκλοφορία πλήρως εμβολιασμένων χωρίς μάσκες στους εσωτερικούς χώρους ο Παναγιώτης Παναγιωτόπουλος, καθηγητής Δημόσιας Υγείας και μέλος της επιτροπής των ειδικών.

«Είναι πρόωρη η γνωμοδότηση της Επιτροπής για κυκλοφορία των πλήρως εμβολιασμένων χωρίς μάσκες στους εσωτερικούς χώρους. Οι κυβερνητικές ανακοινώσεις μιλούν για διατήρηση της μάσκας σε κλειστούς χώρους και σε εξωτερικούς χώρους όπου δεν μπορούν να διατηρηθούν οι αποστάσεις. Είναι πρόωρη αυτή η συζήτηση. Δίνεται λανθασμένο μήνυμα ότι επίκειται το τέλος της πανδημίας» είπε ο καθηγητής μιλώντας το πρωί της Κυριακής στην ΕΡΤ, σημειώνοντας πως η κυκλοφορία του στελέχους Δέλτα αλλάζει τα δεδομένα και το τοπίο.

«Πρέπει να δούμε πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα, είναι κατανοητή η ανάγκη να δούμε ένα φως στον ορίζοντα, αλλά δεν πρέπει να βιαζόμαστε» τόνισε, επισημαίνοντας πως όσο ο ιός ζει υπάρχει ο κίνδυνος νέων μεταλλάξεων και πρόσθεσε πως έχει σημασία να καταλάβει ο κόσμος τη σημασία του εμβολιασμού, τον οποίο θα συνοδεύουν κάποια μέτρα προσαρμογής ως φυσική συνέπεια της προστασίας που παρέχουν τα εμβόλια.Source link

realhosting
loading...

Απάντηση