Κορωνοϊός – ΠΟΥ: Με γράμματα του ελληνικού αλφάβητου ονοματίζει τις παραλλαγές


Καθώς αποδεικνύεται πονοκέφαλος να απομνημονεύει κανείς τις δύσκολες επιστημονικές ονομασίες των παραλλαγών του κορωνοϊού (B.1.617, B.1.1.7, B.1.351), ο ΠΟΥ αποφάσισε να τις ονοματίσει με γράμματα του ελληνικού αλφάβητου, όπως «Άλφα», «Βήτα» ή  «Γάμα».  .

Η ιδέα είναι να υπάρχουν ονομασίες «εύκολες να τις προφέρει και να τις θυμάται κανείς», αλλά και να αποφευχθεί το ευρύ κοινό και τα μέσα ενημέρωσης να χρησιμοποιούν ονομασίες που προκαλούν «στιγματισμούς και διακρίσεις», με αναφορές στους τόπους όπου εντοπίστηκαν τα πρώτα κρούσματα της κάθε παραλλαγής, εξήγησε ο ΠΟΥ σε ανακοίνωσή του.

Στις ΗΠΑ, για παράδειγμα, οι επιθέσεις εναντίον ανθρώπων ασιατικής καταγωγής έχουν αυξηθεί, ο Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος ήταν πρόεδρος κατά το πρώτο έτος της πανδημίας, έκανε τα πάντα για να κατηγορήσει την Κίνα, όπου εντοπίστηκε για πρώτη φορά ο νέος κορωοϊός. Συχνά μιλούσε για κινέζικο ιό ή για «Κουνγκ Φλου». Το Κογκρέσο έφτασε στο σημείο να ψηφίσει ακόμη και νόμο για την ενίσχυση καταπολέμησης του φαινομένου, τον «Νόμο περί εγκλημάτων μίσους Covid-19».Source link

realhosting
loading...

Απάντηση