ΕνημέρωσηΠολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Και ο Τσίπρας βλέπει δεύτερες εκλογές – Δεν βγαίνουν τα «κουκιά» στις πρώτες

Στο ΣΥΡΙΖΑΠροοδευτική Συμμαχία θα δώσουν τη μάχη για να είναι πρώτοι και να σχηματιστεί προοδευτική κυβέρνηση από την πρώτη Κυριακή.

Άλλωστε και από την Κεφαλονιά, όπου περιόδευσε χθες Μεγάλη Πέμπτη, ο Αλέξης Τσίπρας θέλησε να περάσει το μήνυμα πως μόνο με νίκη του κόμματός του δεν θα χρειαστούν δεύτερες ή και τρίτες εκλογές.

Ωστόσο, όπως πληροφορείται το CNN Greece, ούτε ο ίδιος πιστεύει ότι αυτό είναι το πιο πιθανό σενάριο γιατί, απλούστατα, δεν θα βγαίνουν τα «κουκιά».

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης εμφανίζεται σε συνομιλητές του πεπεισμένος ότι θα χρειαστούν και δεύτερες εκλογές.

Την ίδια ώρα, πάντως, εμφανίζεται αισιόδοξος πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα κόψει πρώτος το νήμα και την πρώτη και δεύτερη Κυριακή, μιλώντας για κλίμα πολιτικής αλλαγής που συναντά όπου κι αν έχει περιοδεύσει στη χώρα.

Αυτή του η αίσθηση, μάλιστα, διογκώνεται και από την ενημέρωση για τις δημοσκοπήσεις που θα δουν το φως της δημοσιότητας αμέσως μετά το Πάσχα και οι οποίες θα δείχνουν νέο κλείσιμο της «ψαλίδας» με τη ΝΔ.

Όπως κι αν έχει, στην Κουμουνδούρου περιμένουν ένα ντέρμπι μέχρι την τελευταία στιγμή, όταν εκτιμούν πως θα αποφασίσουν και αρκετοί από εκείνους που σήμερα δηλώνουν αναποφάσιστοι, ποντάροντας πολλά και στη συμμετοχή των νέων.

Γι’ αυτό και τρέχουν και καμπάνια ενημέρωσης για τους ετεροδημότες, αλλά και για όσους έχουν γεννηθεί το 2006 ότι μπορούν να ψηφίσουν ανεξαρτήτως του πότε ακριβώς γεννήθηκαν εκείνη τη χρονιά.

Παραλλήλως, η διήμερη επίσκεψη Τσίπρα στην Κεφαλονιά- αυτές τις ημέρες θα βρίσκεται στην Κέρκυρα με την οικογένειά του- πέρα από οικογενειακούς λόγους αποτέλεσε και ισχυρό μήνυμα στήριξης στον καθηγητή Δικαίου της Ενέργειας, φίλο και συνεργάτη του στο think tank Νικόλα Φαραντούρη, ο οποίος δίνει τη μάχη με ισχυρές πιθανότητες εκλογής.

Αξίζει να σημειωθεί, μάλιστα, πως ο κ. Φαραντούρης επέλεξε να κατεβεί στη μονοεδρική της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης, μολονότι του είχε προταθεί η ασφάλεια μιας εκλόγιμης θέσης στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock