Κορωνοϊός – Πρόεδρος ΕΟΦ: Πότε θα αποκτήσουμε ανοσία στην Ελλάδα

Στο ερώτημα πότε θα αποκτήσουμε ανοσία στην Ελλάδα απαντά μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του ΕΟΦ Δημήτρης Φιλίππου, ενώ όπως είπε, με βάση την πληροφόρηση που υπάρχει από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων θεωρείται ότι το 3ο δεκαήμερο του Δεκεμβρίου θα ληφθεί η απόφαση για την έγκριση κυκλοφορίας του εμβολίου της Pfizer και πως θα ακολουθήσουν και άλλα εμβόλια.

Όπως ο ίδιος εξήγησε από την στιγμή που θα εμβολιαστεί ο πρώτος θα χρειαστεί ένας μήνας για να αποκτήσει ανοσία. Άρα αν υλοποιηθεί το πλάνο που υπάρχει για εμβολιασμό του πληθυσμού μέσα στο 1ο εξάμηνο θεωρητικά συνολική ανοσία θα έχουμε το καλοκαίρι. Άρα μεσολαβούν πολλοί μήνες, ανέφερε μεταξύ άλλων σε συνέντευξή του στον Σκαι.

Αναφορικά με την διαδικασία έγκρισης του εμβολίου ο πρόεδρος του ΕΟΦ ανέφερε πως η έγκριση είναι μια κεντρική διαδικασία από τον EMA στην συνέχεια έρχεται στους εθνικούς οργανισμούς της κάθε χώρας που καθορίζεται ο τρόπος διάθεσης δηλαδή που θα πάει και με ποιους τρόπους θα διανεμηθεί και καθορίζονται οι συνθήκες και ιδιαίτεροι περιορισμοί που θέτει κάθε χώρα.

Source link

realhosting
loading...

Απάντηση