Κορωνοϊός – Πρύτανης ΑΠΘ: Καλά νέα για τα λύματα της Θεσσαλονίκης

Συγκρατημένα αισιόδοξος εμφανίστηκε ο ο πρύτανης του ΑΠΘ, Νίκος Παπαϊωάννου αναφορικά με τα αποτελέσματα των τελευταίων μετρήσεων που έγιναν από τη διεπιστημονική ομάδα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου στα λύματα του πολεοδομικού συγκροτήματος της Θεσσαλονίκης και τα οποία αποτυπώνουν την επιδημιολογική εικόνα της περιοχής και την εξέλιξη στο «μέτωπο» του κορωνοϊού.

«’Ξεμπλοκάραμε’ αλλά δεν εφησυχάζουμε», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρύτανης στον Real Fm 107,1. Όπως εξήγησε ο κ. Παπαϊωάννου που είναι επικεφαλής της διεπιστημονικής ομάδας που διεξάγει την έρευνα και παρακολουθεί τη συγκέντρωση του γονιδιώματος του SARS-Cov-2 στα αστικά απόβλητα της Θεσσαλονίκης, η μέση τιμή αυτής της εβδομάδας σε σχέση με τη μέση τιμή της προηγούμενης είναι μειωμένη κατά 36%.

Σύμφωνα με τον πρύτανη του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, η εξέλιξη αυτή είναι σημαντική και αναμένεται να αποτυπωθεί και σε επίπεδο κρουσμάτων μέχρι την επόμενη Κυριακή και Δευτέρα. Όπως είπε ο κ. Παπαϊωάννου, βρισκόμαστε στα επίπεδα περίπου της 26ης και 27ης Οκτωβρίου.

Source link

realhosting
loading...

Απάντηση