Κορωνοϊός: Πότε θα φθάσουν τα εμβόλια στη χώρα – Πώς θα γίνουν οι εμβολιασμοί

Την ώρα που το β’ κύμα της πανδημίας επιμένει και το lockdown παρατείνεται, αχτίδα αισιοδοξίας για επιστροφή σε μια «κανονική ζωή» αποτελεί το εμβόλιο. Εν αναμονή της έγκρισης κυκλοφορίας του από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων, στη χώρα καταστρώνεται ο σχεδιασμός για τον εμβολιασμό.

Ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας έδωσε το περίγραμμα, λέγοντας: «Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων μίλησε για μία ημερομηνία μέχρι τις 29 Δεκεμβρίου για το πρώτο εμβόλιο το οποίο έχει ήδη κάνει αίτηση. Οπότε φαντάζομαι ότι μέχρι αυτή την ημερομηνία θα υπάρχει η έγκριση ενός, δύο εμβολίων, θα το δούμε στην διαδικασία και στην πορεία.

»Από τη στιγμή που θα πάρει ένα ή περισσότερα εμβόλια έγκριση, το αμέσως επόμενο 24ωρο από όταν φτάσουν στη χώρα μας θα ξεκινήσουμε τον εμβολιασμό. Είμαστε οι πρώτοι μαζί με τους Γερμανούς που ανακοινώσαμε το πρόγραμμά μας για τον εμβολιασμό, τα logistics, πού θα είναι τα εμβολιαστικά κέντρα, πώς αυτό θα ξεδιπλωθεί, πόσα εμβολιαστικά κέντρα, πόσο προσωπικό, πόσοι πολίτες κάθε μήνα».

Source link

realhosting
loading...

Απάντηση