Κορωνοϊός: Πώς μπορούμε να αναπτύξουμε θετική σκέψη εν μέσω πανδημίας

Η κρίση του κορωνοϊού έφερε απώλειες, μοναξιά, ανεργία. Κι όμως, σύμφωνα με έρευνες, υπάρχουν κι εκείνοι που έχουν αναπτύξει μηχανισμούς θετικής σκέψης και αντιμετώπισης.

Σύμφωνα με την Deutsche Welle, για τη Σάρα Α., το καθεστώς «μερικής απασχόλησης» ήταν ακριβώς αυτό που χρειαζόταν. Όπως εκατομμύρια άλλοι στη Γερμανία, η ιστορικός Τέχνης αναγκάστηκε να κάνει ένα διάλειμμα από τη δουλειά της κατά το πρώτο lockdown τον Μάρτιο. Έκτοτε άρχισε να εργάζεται κατά 50% λιγότερο στον οίκο δημοπρασιών, όπου δούλευε – και ξαφνικά ήρθε η συνειδητοποίηση: Η δουλειά της ήταν τόσα χρόνια περισσότερο καταναγκαστικό έργο, παρά ευχαρίστηση: «Την πρώτη φορά που τέθηκε το ζήτημα για το πόσο καιρό θα είμαστε ακόμη σε αυτό το καθεστώς εργασίας, με έπιασε πραγματικά τρέμουλο όταν άκουσα ότι μπορούμε από την ερχόμενη Δευτέρα να επιστρέψουμε στο γραφείο».

Μετά από δύο μήνες σε μερική απασχόληση παραιτήθηκε και λίγο αργότερα βρήκε μία νέα δουλειά. «Ήταν μία κομβική μέρα: Την επόμενη από την παραίτησή μου είχα καταπληκτική διάθεση. Και ένας φίλος μου είπε: “Αχ, επιτέλους επέστρεψες. Ήσουν σαν χαμένη την περασμένη χρονιά”». Τότε πια ήμουν σίγουρη ότι είχα πάρει τη σωστή απόφαση. Χωρίς το αναγκαστικό διάλειμμα λόγω της πανδημίας ίσως να μην είχα παρατηρήσει πόσο παγιδευμένη ήμουν», σημειώνει η Σάρα.

Source link

realhosting
loading...

Απάντηση