ΕνημέρωσηΟικονομία

Ποιους αφορά η εξάμηνη επέκταση σε προγράμματα κοινωφελούς χαρακτήρα

Σημειώνεται πως, αρχικά, είχε οκτάμηνη διάρκεια. Συνεπώς, με την επέκταση φτάνει, σήμερα, τους 14 μήνες. Κατά τους έξι επιπλέον μήνες, οι ωφελούμενοι συνεχίζουν να απασχολούνται στα προγράμματα, υπό τους ίδιους όρους, στις ίδιες θέσεις ανά φορέα και ειδικότητα.

Στις περιπτώσεις ωφελούμενων που η σύμβασή τους έχει λήξει πριν την έκδοση της παρούσας ΚΥΑ, προβλέπεται η επανατοποθέτησή τους στις θέσεις τους, για ολόκληρο το πρόσθετο εξάμηνο.

Η δράση, αφορά -μεταξύ άλλων- σε ΠΕ Δασολόγους, ΤΕ Δασοπόνους, αλλά και άλλες κρίσιμες ειδικότητες Πανεπιστημιακής και Τεχνολογικής εκπαίδευσης, καθώς και σε Διοικητικούς όλων των βαθμίδων. Πρόκειται, επί της ουσίας, για στελέχη που επικουρούν, καθοριστικά, το σύνολο του έργου των υπό-στελεχωμένων Δασικών Υπηρεσιών, ειδικά στη δεδομένη χρονική συγκυρία, μετά τις μεγάλες, δασικές πυρκαγιές του φετινού καλοκαιριού. Στόχος του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας είναι η πλήρης αναβάθμιση της Δασικής Υπηρεσίας με ανθρώπινους πόρους, μέσα και υποδομές, καθώς και η ολιστική διαχείριση όλων των δασικών οικοσυστημάτων της χώρας μας.

Η δαπάνη επέκτασης της δράσης καλύπτεται από πόρους της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ).

Τη σχετική ΚΥΑ συνυπογράφουν οι Υπουργοί Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Θ. Σκυλακάκης, Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Αδ. Γεωργιάδης, Μετανάστευσης και Ασύλου, Δ. Καιρίδης, Εσωτερικών, Ν. Κεραμέως, Ανάπτυξης, Κ. Σκρέκας, καθώς επίσης ο Αναπληρωτής και ο Υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Ν. Παπαθανάσης και Θ. Πετραλιάς.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock