Κορωνοϊός: Σε «τεντωμένο σχοινί» το ΕΣΥ – Κρίσιμες οι επόμενες 15 ημέρες

Κρίσιμο είναι το επόμενο 15ημερο για τη χώρα μας, αφού η πίεση που δέχεται το σύστημα Υγείας συνεχίζει, ενώ ο αριθμός διασωληνωμένων και κρουσμάτων που ανακοινώνει σε καθημερινή βάση ο ΕΟΔΥ δεν «λέει» να υποχωρήσει. Η Αττική παραμένει «πρωταθλήτρια» στον αριθμό των κρουσμάτων, ωστόσο, το επιδημιολογικό φορτίο του νέου κορωνοϊού παρουσιάζει αυξητική τάση σε πολλές περιοχές της χώρας, με αποτέλεσμα όλο και περισσότερες περιοχές να εισέρχονται στο «βαθύ κόκκινο».

«Ο δείκτης θετικότητας άγγιξε το 4%, οι νοσηλείες αυξήθηκαν, η πίεση στο σύστημα υγείας είναι εμφανής, ωστόσο ο δείκτης θνητότητας παραμένει σταθερά χαμηλός», ανέφερε η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Βάνα Παπαευαγγέλου, κατά την καθιερωμένη ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας.

Η ίδια έκανε λόγο για διπλασιασμό του επιδημιολογικού φορτίου τις τελευταίες 15 μέρες, με τα ενεργά κρούσματα να φτάνουν τα 16.500. Η ηλικιακή ομάδα 20-65 βρίσκεται στην κορυφή των νέων κρουσμάτων, ενώ μείωση παρουσιάζουν οι άνω των 75 ετών – και αυτό όπως είπε, οφείλεται στον εμβολιασμό. Επιβαρυμένη είναι και η κατάσταση στην Αττική με μεγάλη διασπορά σε όλες τις γειτονιές, ενώ 37% αύξηση είχαμε και στην Θεσσαλονίκη.

Source link

realhosting
loading...

Απάντηση