Κόσμος

Κορωνοϊός – Σουηδία: «Αμφιλεγόμενη, αργή και ανεπαρκής» η ανταπόκριση στην πανδημία

Η ανταπόκριση της Σουηδίας στην εξάπλωση του κορωνοϊού ήταν πολύ αργή και οι προετοιμασίες για την διαχείριση μιας πανδημίας ήταν ανεπαρκείς, ανακοίνωσε σήμερα επιτροπή που ερευνά την «απάντηση» της χώρας στην Covid-19.

Η αρχική στρατηγική της Σουηδίας, η αποφυγή της επιβολής lockdown και μέτρων όπως η χρήση μάσκας και η σταδιακή αυστηροποίηση των περιορισμών, έθεσε στο περιθώριο την χώρα κατά την πρώτη χρονιά της πανδημίας όταν πολλές χώρες ανά την Ευρώπη επέλεγαν να επιβάλουν αυστηρότερους περιορισμούς.

Η επιτροπή ανέφερε ότι θα ασχοληθεί με την πολιτική της μη επιβολής lockdown που επέλεξε η χώρα στην τελική της έκθεση, αλλά τα προκαταρκτικά ευρήματά της δείχνουν ότι επιβλήθηκαν μέτρα αργοπορημένα τόσο σε σύγκριση με τους σκανδιναβούς γείτονες της Σουηδίας όσο και ως προς τις διαστάσεις της επιδημίας στη χώρα την άνοιξη του 2020.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock