Κορωνοϊός στην Ελλάδα: Το «roller coaster» των κρουσμάτων και η ανησυχία για τα… μεθεόρτια

Σε κινούμενη άμμο μοιάζουν να βρίσκονται αυτές τις μέρες όλες οι προβλέψεις για την πορεία της πανδημίας στη χώρα μας καθώς οι αργίες και οι γιορτές των προηγούμενων ημερών που κράτησαν τον αριθμό των τεστ σε χαμηλά επίπεδα δεν επιτρέπουν μια ασφαλή επιδημιολογική εικόνα.

Το πλέον σίγουρο είναι ότι οι δύο μήνες που έρχονται αξιολογούνται από όλους τους ειδικούς ως ιδιαίτερα επικίνδυνοι. Επιβαρυμένοι ούτως ή άλλως με εποχικές ιώσεις και δεδομένου της περαιτέρω πτώσης της θερμοκρασίας, αποτελούν πρόσφορο έδαφος για την επιπλέον διασπορά του κορωνοϊού. Είτε κάποιοι θέλουν να την ονομάσουν «τρίτο κύμα», είτε συνέχεια του δεύτερου κύματος, η εξέλιξη της πανδημίας το επόμενο διάστημα προκαλεί έντονη ανησυχία στους επιδημιολόγους.

Την ίδια ώρα, η αυξημένη κινητικότητα τις ημέρες των γιορτών, η οποία αποτυπώθηκε και στα λύματα (τουλάχιστον της Αττικής) τις τελευταίες ημέρες, αναμένεται να κρίνει και την πορεία της πανδημίας και κατ’ επέκταση των μέτρων περιορισμού του κορωνοϊού. Οι εικόνες συνωστισμού σε εκκλησίες, η κίνηση στους δρόμους για τα ψώνια των γιορτών, οι… ατασθαλίες στην τήρηση των μέτρων λόγω ρεβεγιόν, έχουν θορυβήσεις τους λοιμωξιολόγους, με τις εικόνες, σύμφωνα με τον διευθυντή ΜΕΘ του νοσοκομείου «Παπανικολάου», Νικόλαο Καπραβέλο, να ενδέχεται να φέρουν ραγδαία επιδείνωση της πανδημίας.

Source link

realhosting
loading...

Απάντηση