Κόσμος

Κορωνοϊός: Στις 42 ώρες η επώαση του ιού σύμφωνα με νέα βρετανική μελέτη

Η έκθεση σε μια μικρή ποσότητα κορωνοϊού οδήγησε σε μόλυνση 42 ώρες αργότερα, κατά μέσο όρο, σύμφωνα με τα προκαταρκτικά αποτελέσματα από την πρώτη βρετανική μελέτη που ερευνά την ανταπόκριση ατόμων που δεν έχουν νοσήσει ούτε έχουν εμβολιαστεί για την Covid-19.

Μια μελέτη σε 36 υγιείς ανθρώπους που προσφέρθηκαν εθελοντικά να μολυνθούν από τον ιό, διαπίστωσε ότι οι 18 διαγνώστηκαν θετικοί στον κορωνοϊό -γεγονός που επιβεβαιώθηκε με δύο θετικά PCR τεστ- με τον χρόνο μεταξύ της έκθεσης και της ανίχνευσης του ιού να είναι σημαντικά μικρότερος από υπάρχουσες εκτιμήσεις που ορίζουν τη μέση περίοδο επώασης σε πέντε έως έξι ημέρες.

Η μελέτη διαπίστωσε ότι η μικρότερη δόση του ιού που χορηγήθηκε στη μύτη ήταν αρκετή για να μολύνει τους μισούς συμμετέχοντες, ηλικίας μεταξύ 18 και 30 ετών, επομένως δεν εξετάστηκαν υψηλότερες δόσεις.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock
Advertisment ad adsense adlogger