Κορωνοϊός: Στο ΣτΕ η Εκκλησία για τη μη συμμετοχή πιστών στον εορτασμό των Θεοφανείων

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας προκειμένου να κριθούν -έστω κατόπιν εορτής- αντισυνταγματικά τα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κορωνοϊό για τη μη συμμετοχή πιστών στη χθεσινή λειτουργία των Θεοφανείων, προσέφυγαν τελικά η Εκκλησία της Ελλάδος, η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών και 81 Μητροπόλεις ανά τη χώρα.

Οι προσφεύγοντες ψέγουν μάλιστα την Πολιτεία διότι, όπως ισχυρίζονται, απαγόρευσε απολύτως τη δημόσια λατρεία η οποία για αρκετούς πολίτες είναι προσωπική ανάγκη ζωτικής σημασίας και αυτή η ανάγκη τους δεν υπόκειται σε λογοκρισία ή υποτίμηση από το κράτος, ενώ δεν έπραξε το ίδιο για τον καλλωπισμό, τις επισκέψεις και διασκεδάσεις σε κατοικίες συγγενών και φίλων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το βράδυ της παραμονής των Θεοφανείων (Τρίτη, 5 Ιανουαρίου 2021) και ενώ είχαν κλείσει οι γραμματείες του ΣτΕ, κατατέθηκαν ηλεκτρονικά από την πλευρά της Εκκλησίας δύο αιτήσεις ακύρωσης. Η πρώτη κατατέθηκε στις 7.40 μ.μ. και η δεύτερη στις 8.30 μ.μ. και όπως είναι φυσικό οι δικαστικοί υπάλληλοι του ΣτΕ έλαβαν σήμερα γνώση των καταθέσεων αυτών, καθώς χθες ήταν αργία.

Source link

realhosting
loading...

Απάντηση