Κορωνοϊός: Συνεδριάζει η Επιτροπή Ειδικών την Πέμπτη – Τι θα εξεταστεί


Στη «σκιά» της μετάλλαξης Δέλτα, η οποία «δείχνει τα δόντια της» και στη χώρα μας, με τον αριθμό των νέων κρουσμάτων να φτάνει σε υψηλά επίπεδα το τελευταίο διάστημα, συνεδριάζει την Τετάρτη η ολομέλεια της Επιτροπής Ειδικών του υπουργείου Υγείας, προκειμένου να εξετάσουν τα επόμενα μέτρα που θα πρέπει να ληφθούν για την ανάσχεση του νέου πανδημικού κύματος.

Τα θέματα συζήτησης στην ατζέντα της επιτροπής είναι αρκετά. Έτσι, σύμφωνα με πληροφορίες, επί τάπητος θα τεθεί η επέκταση των υποχρεωτικών τεστ για τους εργαζόμενους στους κλάδους της εστίασης και του τουρισμού.

Θα συζητηθεί επίσης το ζήτημα της επέκτασης υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού πέρα από τους κλάδους για τους οποίους ισχύει σήμερα, δηλαδή τους εργαζομένους σε δομές Υγείας και μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων και ατόμων με ειδικές ανάγκες, χωρίς, ωστόσο, να είναι βέβαιο ότι θα παρθεί και κάποια απόφαση επ αυτού. Ήδη σήμερα, Τετάρτη, κατατέθηκε στη Βουλή η τροπολογία για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των εργαζομένων, η οποία λύνει τα χέρια της επιτροπής ώστε να εισηγηθεί και η κυβέρνηση να αποφασίσει, την επέκταση της υποχρεώτικοτητας και για άλλους κλάδους. Η τροπολογία εισάγεται αύριο, Πέμπτη, για συζήτηση και ψήφιση στην Ολομέλεια.Source link

realhosting
loading...

Απάντηση