Κόσμος

Κορωνοϊός: Συνταγματολόγοι και η πλειοψηφία των Γερμανών υπέρ του υποχρεωτικού εμβολιασμού

Υπό το βάρος της επέλασης του τέταρτου κύματος της πανδημίας, το οποίο έχει προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στο σύστημα Υγείας, εντείνεται και στη Γερμανία η συζήτηση σχετικά με το ενδεχόμενο επιβολής υποχρεωτικού εμβολιασμού κατά της Covid-19 και πληθαίνουν οι φωνές υπέρ ενός τέτοιου μέτρου. Την ίδια στιγμή, δημοσκόπηση καταδεικνύει πως η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών τάσσεται υπέρ του υποχρεωτικού εμβολιασμού στο πρότυπο της απόφασης που ελήφθη στην Αυστρία.

Ο συνταγματολόγος του Πανεπιστημίου Humboldt του Βερολίνου Ούλριχ Μπάτις δηλώνει στην «Neue Osnabruecker Zeitung» χωρίς επιφύλαξη ότι «ένας γενικός υποχρεωτικός εμβολιασμός θα ήταν απολύτως δικαιολογημένος για την προστασία της ζωής άλλων ανθρώπων» και θεωρεί ότι το Σύνταγμα είναι απολύτως σαφές σε αυτό το σημείο.

«Ο προληπτικός εμβολιασμός πολιτών κατά του κορωνοϊού καλύπτεται από το άρθρο 2 του Συντάγματος, το οποίο αφορά την προστασία της ζωής των άλλων ανθρώπων», τονίζει ο συνταγματολόγος και επισημαίνει ότι αυτός ο εμβολιασμός «μπορεί να γίνει το συντομότερο δυνατό».

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock