Κόσμος

Κορωνοϊός: Σύστημα τεχνητής νοημοσύνης βοηθά τους γιατρούς να προβλέψουν τις ανάγκες σε κλίνες ΜΕΘ

Ένα σύστημα τεχνητής νοημοσύνης ανέπτυξαν ερευνητές από τον Καναδά, ώστε να μπορούν οι γιατροί να προβλέπουν νωρίτερα πόσες κλίνες Μονάδων Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) για ασθενείς με κορωνοϊό θα χρειαστούν το επόμενο διάστημα. 

Το σύστημα προβλέπει με ακρίβεια άνω του 95% αν ένας νέος ασθενής με Covid-19 που εισάγεται στο νοσοκομείο, τελικά θα χρειαστεί εισαγωγή σε ΜΕΘ.

Οι επιστήμονες του Πανεπιστημίου του Γουότερλου και της νεοφυούς εταιρείας DarwinAI, οι οποίοι έκαναν σχετική προδημοσίευση στο arXiv και θα την παρουσιάσουν στις 10 Δεκεμβρίου στο μεγαλύτερο συνέδριο τεχνητής νοημοσύνης στον κόσμο «2021 Conference on Neural Information Processing Systems», ανέπτυξαν ένα «έξυπνο» σύστημα που προβλέπει τις μελλοντικές εισαγωγές ασθενών σε ΜΕΘ, αναλύοντας περισσότερα από 200 κλινικά δεδομένα κάθε νοσηλευόμενου ασθενούς (ιατρικό ιστορικό, τεστ αίματος, ζωτικές ενδείξεις κ.α.).

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock