Κορωνοϊός: Τα μέτρα-«φρένο» μπροστά στο τέταρτο κύμα της πανδημίας


Η ραγδαία αύξηση των νέων κρουσμάτων κορωνοϊού επιφέρει αναπροσαρμογή στην στρατηγική της κυβέρνησης ώστε να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά η «έκρηξη» που προκλήθηκε από συγκεκριμένες εστίες υπερμετάδοσης και να ανακοπεί ενδεχόμενο τέταρτο κύμα της πανδημίας.

Η δύσκολη εβδομάδα που διανύουμε εκτιμάται ότι θα κλείσει με επιδείνωση και για τον λόγο αυτό κυβέρνηση και ειδικοί εξετάζουν μια σειρά μέτρα που θα ληφθούν το αμέσως προσεχές διάστημα. Ήδη, οι επιστήμονες έβαλαν σήμερα στο «μικροσκόπιο» την επιδημιολογική εικόνα της χώρας και αύριο, Πέμπτη, συνεδριάζει η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων για να καταλήξει στην εισήγησή της στην κυβέρνηση.

Η «εξίσωση» δεν είναι εύκολη, δεδομένου ότι βρισκόμαστε εν μέσω τουριστικής περιόδου, ενώ η κόπωση από το πολύμηνο lockdown ευθύνεται εν μέρει για την χαλάρωση των μέτρων αυτοπροστασίας έναντι του κορωνοϊού. Ταυτόχρονα, η κυβέρνηση έχει ρητώς ξεκαθαρίσει ότι σκοπεύει να επιτρέψει στους επιχειρηματίες που διαθέτουν κλειστούς χώρους να τους λειτουργήσουν, ενώ παράλληλα επιθυμεί να εφαρμόσει το σχέδιο των κινήτρων για τους εμβολιασμένους.Source link

realhosting
loading...

Απάντηση