Επικαιρότητα

Κορωνοϊός: Τι ισχύει για τις ειδικές άδειες στους εργαζόμενους που νοσούν οι ίδιοι ή τα παιδιά τους

Τον τρόπο χορήγησης των ειδικών αδειών των εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα, όταν νοσούν από κορωνοϊό είτε οι ίδιοι είτε τα παιδιά τους, κατ’ εφαρμογή  των άρθρων 61 και 62 του Ν. 4886/2022, που ψηφίστηκε την προηγούμενη εβδομάδα, ρυθμίζει το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων με δύο αποφάσεις.

Όσον αφορά στις νέες προβλέψεις σε περίπτωση νόσησης των εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα από κορονοϊό, τα βασικά σημεία της απόφασης είναι τα ακόλουθα:

1. Οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα με σύμβαση εξαρτημένης εργασίας δικαιούνται, σε περίπτωση νόσησης από κορωνοϊό, να παρέχουν την εργασία τους εξ αποστάσεως, όταν αυτό είναι εφικτό, για χρονικό διάστημα έως πέντε εργάσιμων ημερών. Οι εργοδότες οφείλουν να καταχωρούν στο Πληροφοριακό Σύστημα «ΕΡΓΑΝΗ» την τηλεργασία των εργαζομένων αυτών, συμπληρώνοντας το σχετικό έντυπο 4.1 «δήλωση εξ αποστάσεως εργασίας-έντυπο ειδικού σκοπού». Για την παροχή της εξ αποστάσεως εργασίας αρκεί η απόδειξη θετικού διαγνωστικού ελέγχου, σύμφωνα με τα εκάστοτε ισχύοντα υγειονομικά πρωτόκολλα.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock