Κορωνοϊός: Τι λένε οι ειδικοί για αποστάσεις και μάσκες στα πλήρως εμβολιασμένα άτομα


Την εκτίμηση ότι οι οδηγίες Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (Center for Disease Control and Prevention – CDC) έχουν δημιουργήσει σύγχυση ευρέως στον πληθυσμό, ιδίως σε ό,τι αφορά την αποφυγή της τήρησης των κοινωνικών αποστάσεων και την προαιρετική χρήση μάσκας, διατυπώνουν οι γιατροί του Θεραπευτικής Κλινικής της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Σύμφωνα με δήλωση των ιατρών Θεοδώρας Ψαλτοπούλου, Πάνου Μαλανδράκη, Γιάννη Ντάναση και Θάνου Δημόπουλου (Πρύτανης ΕΚΠΑ), «το CDC δεν αίρει την υποχρεωτική χρήση της μάσκας, αλλά τροποποιεί τις συστάσεις για όσους είναι πλήρως εμβολιασμένοι, και έχουν επιβεβαιωμένη υψηλή απάντηση στο εμβόλιο».

«Για την απόφαση της άρσης της υποχρεωτικής χρήσης της μάσκας πρέπει κανείς να αναλογιστεί τόσο το ποσοστό των εμβολιασμένων και των μη στην κοινότητα, όσο και την τοπική επίπτωση της νόσου. Θεωρητικά όταν το ποσοστό των εμβολιασμένων φτάσει το 80% επιτυγχάνοντας τη συλλογική ανοσία θα μπορούσε κανείς να σταματήσει να φοράει μάσκα», υπογραμμίζουν οι Έλληνες γιατροί.Source link

realhosting
loading...

Απάντηση