Επικαιρότητα

Κορωνοϊός: Τι ξέρουμε για την long covid – Ποια τα συμπτώματα και πότε εκδηλώνονται

Στο ζήτημα του συνδρόμου long covid αναφέρθηκε η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου, παρουσιάζοντας τα νεότερα δεδομένα που διαθέτει η διεθνής επιστημονική κοινότητα μετά από πλήθος ερευνών. 

Όπως εξήγησε η κυρία Θεοδωρίδου, το σύνδρομο μετά-Covid -γνωστό ως long Covid- είναι ένα σύνδρομο άγνωστης παθογένειας που με την ευρεία διασπορά της Όμικρον και γενικά του νέου κορωνοϊού έχει συγκεντρώσει και το ενδιαφέρον, αλλά και την ανησυχία των επιστημόνων.

«Υποστηρίζεται ότι πιθανόν να οφείλεται σε μία φλεγμονώδη αντίδραση του ατόμου που μολύνθηκε με τον ιό και το οποίο εμφανίζεται μετά από 4 τουλάχιστον εβδομάδες από τη λοίμωξη του ατόμου με συμπτώματα τα οποία είναι κυρίως κόπωση, αδυναμία άσκησης, δυσκολία στην αναπνοή, αλλά και συμπτώματα όπως απώλεια όσφρησης, γεύσης ή ακόμα και διαταραχές νοητικών λειτουργιών» είπε.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock
Advertisment ad adsense adlogger