Κορωνοϊός: Το «σχέδιο μιας εβδομάδας» και η αγωνία της κυβέρνησης για την Αττική

Να αναχαιτίσει την επιδείνωση του επιδημιολογικού φορτίου με την ασπίδα της αυστηρής απαγόρευσης επιδιώκει η κυβέρνηση, καθώς η μάχη κατά της πανδημίας του κορωνοϊού το προσεχές δεκαήμερο εισέρχεται σε μια κρίσιμη φάση.

Άλλωστε στην καταγραφή του συγκεκριμένου διαστήματος θα αποτυπώνονται και οι επιπτώσεις της κινητικότητας κατά την διάρκεια της εορταστικής περιόδου. Το κλείσιμο των καταστημάτων για επιπλέον επτά ημέρες είναι το πρώτο στάδιο μιας διαδικασίας που θα αξιολογείται ανά εβδομάδα.

Στο τραπέζι των εντατικών κυβερνητικών συσκέψεων βρίσκονται δεδομένα τα οποία σκιαγραφούν τις δυο εικόνες με την πορεία αλλά και την πρόβλεψη για την εξέλιξη της νόσου. Από την μια συνεχίζεται, η μείωση των ενεργών κρουσμάτων και η πίεση στο σύστημα υγείας εξακολουθεί υποχωρεί σταδιακά. Η τάση αποκλιμάκωσης αποτυπώνεται και στη μείωση των νοσηλειών στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, κατά περίπου 40% σε σχέση με τις αρχές Δεκεμβρίου. Επιπλέον, οι ημερήσιες εισαγωγές στα νοσοκομεία έχουν υποχωρήσει κατά 60%.

Source link

realhosting
loading...

Απάντηση