Κόσμος

Washington Post: Νεαρός που εργαζόταν σε στρατιωτική βάση διέρρευσε τα απόρρητα έγγραφα

Πρόκειται, όπως γράφει η εφημερίδα, για έναν μοναχικό νέο άντρα, λάτρη των όπλων και μέλος ενός chatroom (σ.σ. ομάδας συζητήσεων) με περίπου 24 μέλη στην πλατφόρμα Discord, που είναι ιδιαίτερα δημοφιλής ανάμεσα στους gamers.

Οι συνομιλητές του μοιράζονταν και αυτοί την αγάπη του για τα όπλα αλλά και τον στρατιωτικό εξοπλισμό.

Στην εφημερίδα μίλησε ένας εκ των φίλων του νεαρού, ο οποίος, ωστόσο, αρνήθηκε να αποκαλύψει την ταυτότητά του και τον τόπο κατοικίας του.

Ο «OG», όπως ήταν το ψευδώνυμό του, άρχισε να αναρτά μηνύματα στην πλατφόρμα πέρσι, χρησιμοποιώντας στρατιωτική ορολογία.

Το επόμενο διάστημα άρχισε να αποκαλύπτει διαβαθμισμένα έγγραφα, που έπαιρνε στο σπίτι από τη δουλειά του σε στρατιωτική βάση.

Μέχρι στιγμής, ωστόσο, δεν έχει γίνει γνωστή ποια είναι η στρατιωτική βάση στην οποία εργαζόταν ο νεαρός.

«Ο OG υποστήριζε πως περνούσε κάποιο μέρος της ημέρας του σε ασφαλείς εγκαταστάσεις, όπου απαγορευόταν η χρήση κινητών τηλεφώνων και άλλων ηλεκτρονικών συσκευών, και στην οποία φυλάσσονταν μυστικές πληροφορίες σε δίκτυο κυβερνητικών υπολογιστών…» γράφει η Washington Post.

«Ήθελε να μας έχει ενήμερους» είπε ένα εκ των μελών της ομάδας στην εφημερίδα, συμπληρώνοντας:

«Ο OG φαίνεται να πίστευε ότι αυτές οι εσωτερικές πληροφορίες μπορούσαν να προστατέψουν τους υπόλοιπους από τον προβληματικό κόσμο γύρω τους».

«Αν μπορούσες να το σκεφτείς, υπήρχε μέσα σε αυτά τα έγγραφα» είπε ο φίλος του OG και μέλος της ομάδας.

Εκπρόσωπος της πλατφόρμας Discord δήλωσε στο CNNi την Κυριακή ότι η εταιρεία συνεργάζεται στενά με τις Αρχές για να διευκολύνει την έρευνα.

Το συγκεκριμένο chatroom εξαφανίστηκε μετά από τη διαρροή της περασμένης εβδομάδας, με το CNNi να γράφει πως ορισμένα εκ των μελών της ομάδας θεωρούσαν ότι τα έγγραφα είναι ψεύτικα -μη μπορώντας να πιστέψουν ότι κάποιος ήταν τόσο θρασύς, ώστε να δημοσιοποιήσει διαβαθμισμένα έγγραφα online.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock