Τρόπος Ζωής

Η Μαρίνα Σάττι σε μία εκρηκτική συναυλία στο Onassis Channel

Η συναυλία της Μαρίνας Σάττι που πραγματοποιήθηκε τον Ιούλιο του 2023 στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων έρχεται αποκλειστικά στο Onassis Channel στο YouTube, ειδικά κινηματογραφημένη από τον Χρήστο Σαρρή. Ετοιμαστείτε για το πιο θερμό και διονυσιακό ψηφιακό live της νέας χρονιάς.

Το STAGES A/LIVE επιστρέφει για τρίτη σεζόν. Αυτή τη φορά, ζωντανά και ψηφιακά, η πρωτοβουλία του Ιδρύματος Ωνάση που ξεκίνησε τον Ιανουάριο του 2021, εξελίσσεται σε έναν νέο τρόπο να ζεις την κάθε συναυλία. Για τη σεζόν 2023-24, το STAGES A/LIVE έχει κοινό και είναι γυναικεία υπόθεση, με επίκεντρό του τέσσερις μοναδικές θηλυκότητες. Τη Δευτέρα 22 Ιανουαρίου στις 21:00, η Μαρίνα Σάττι κάνει πρεμιέρα με ένα διονυσιακό live στο Onassis Channel στο YouTube.

Δεν είναι απλό να παντρέψεις την παραδοσιακή μουσική με την pop, τη γκάιντα με τα beats, τα νταούλια με τα Roland 808, τους αρχέγονους ήχους της ελληνικής και κατ’ επέκταση βαλκανικής υπαίθρου με τα ερεθίσματα που γεννιούνται τώρα στις ψηφιακά διασυνδεδεμένεις μητροπόλεις του κόσμου. Η Μαρίνα Σάττι έχει καταφέρει όχι απλά να δημιουργήσει ένα εντελώς δικό της μουσικό είδος, αλλά είναι μια κατηγορία από μόνη της στη σύγχρονη μουσική σκηνή της Ελλάδας. «Για μένα παράδοση είναι οι άνθρωποι –που έρχονται και φεύγουν–, ο τρόπος που βρίσκονται μεταξύ τους, που επικοινωνούν και αυτά που αφήνουν πίσω τους» λέει η ίδια σήμερα.

Στο μυαλό της όμως έχει ήδη το δημιουργικό της αύριο… Με το βλέμμα στραμμένο σε μια γραμμή του ορίζοντα που ξεπερνά γεωγραφικά και αισθητικά σύνορα, λίγο πριν εκπροσωπήσει τη χώρα στη σκηνή της Eurovision 2024 στο Μάλμε της Σουηδίας, εγκαινιάζει για το 2024 την ψηφιακή σκηνή του Onassis Channel στο YouTube από την Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, το σπάνιο βιομηχανικό μνημείο στο κέντρο της Αθήνας σε ένα παλιό εργοστάσιο φωταερίου, με περισσότερους από 1.000.000 επισκέπτες τον χρόνο.

Η γεννημένη στην Αθήνα και μεγαλωμένη στο Ηράκλειο της Κρήτης, από πατέρα Σουδανό και μητέρα Ελληνίδα, υπότροφος στο Berklee College of Music – αποφοίτησε το 2011 έχοντας σπουδάσει ενορχήστρωση και παραγωγή, αποτελεί λαμπρό case study του πώς μπορεί να αφομοιωθεί από ένα εξαιρετικό και ανοιχτόμυαλο μουσικό ταλέντο ένα σύνολο φαινομενικά ασύμβατων επιρροών. Άλλωστε η ελευθερία της έκφρασης ήταν και παραμένει το ζητούμενο για εκείνη και η πορεία της το αποδεικνύει περίτρανα, τόσο πριν αλλά και μετά την εκκωφαντική επιτυχία που γνώρισε το 2017 με τη «Μάντισσα», ένα εμπνευσμένο από ηπειρώτικους δρόμους και άνευ προηγουμένου ελληνικής κοπής single που έγινε viral και πια μετρά 55 εκατομμύρια views στο YouTube.

Η τραγουδίστρια, συνθέτρια, μουσική παραγωγός, ηθοποιός, ιδρύτρια και καλλιτεχνική διευθύντρια του πολυφωνικού σχήματος fonέs και της γυναικείας χορωδίας CHÓRES, κατόπιν εμφανίστηκε ζωντανά σε περισσότερες από 20 χώρες – ξεχωρίζουν τα live στα Champions of the Earth Awards του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών στη Νέα Υόρκη, οι συμμετοχές της με τις fonέs σε μεγάλα διεθνή φεστιβάλ όπως το Womad αλλά και το πέρασμά τους από το KEXP, τον Φεβρουάριο του 2020, όντας μάλιστα το πρώτο ελληνικό σχήμα στο θρυλικό show. Στη συνέχεια, η Mαρίνα Σάττι συνεργάστηκε με Έλληνες και ξένους καλλιτέχνες, όπως τους Φοίβο Δεληβοριά, Νίκο Κυπουργό, Γιώργο Νταλάρα, Παύλο Παυλίδη, Διονύση Σαββόπουλο, Paco de Lucia, Patrice Rushen, Simon Shaheen, Maria Mulata και Mavis Staples και θα άφηνε πέντε χρόνια να περάσουν μέχρι να κυκλοφορήσει τον Μάιο του 2022 το πρώτο ολοκληρωμένο προσωπικό της άλμπουμ με τίτλο YENNA.

Οι Live YouTube πρεμιέρες του STAGES A/LIVE θα συνεχιστούν με τρία ακόμα δυναμικά lives μέσα στη σαιζόν. HPongo, η νέα ντίβα του Kuduro, όπως την αποκαλούν, γεννημένη στην Ανγκόλα, θα μας μαγνητίσει με Afrobeats, παρέα με μια ομάδα χορευτών τη Δευτέρα 29 Ιανουαρίου. Ακολουθεί η πανκ νεοϋορκέζικη τετράδα των cumgirl8, συγκρότημα αλλά και εκκεντρικό fashion brand τη Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου. Τέλος, τη Δευτέρα 15 Απριλίου, το Onassis Channel στο YouTube θα φιλοξενήσει την τελευταία συναυλία της σαιζόν για το STAGES A/LIVE με τη Σtella, τη μοναδική Ελληνίδα μουσικό που ανήκει στον εμβληματικό κατάλογο των καλλιτεχνών της ιστορικής δισκογραφικής Sub Pop.

Συντελεστές

Σύλληψη & Επιμέλεια: Χρήστος Σαρρής
Διεύθυνση Παραγωγής: Έλενα Χωρέμη, Σμαράγδα Δογάνη
Βοηθός Παραγωγής: Άντζυ Αυγέρη

Παραγωγή: Στέγη Ιδρύματος Ωνάση

ΜΑΡΙΝΑ ΣΑΤΤΙ

Τραγούδι: Ερασμία Μαρκίδη, Έλενα Λεώνη

Μουσικοί: Σωτήρης Ντούβας, Αποστόλης Μπουρνιάς, Δημήτρης Μπρέντας

Χορευτές/Χορεύτριες: Ειρήνη Δαμιανίδου, Γιαν Άγγελος Αποστολίδης Ισαάκ, Νεφέλη Αποστολία Κατρή, Μαρία Σταματία Κατσιμπράκη, Εμμανουέλα Αντιβάση, Σπύρος Χριστάκης, Κωνσταντίνος Τσουκαλάς, Christian Drewicke

Make Up: Χρήστος Μαζούρεκ

Hairstyle: Μαρία Παπαδόγκωνα

Styling: Κωνσταντίνος Στεργίου

Παραγωγή: Prospero – Κατερίνα Σταματάκη

Διεύθυνση Παραγωγής: Alex Elsabag

Εκτέλεση Παραγωγής: Εύα Πολυχρονιάδου, Βασιλική Γιαννακοπούλου, Μαρία Πρασίνη

Χορογράφος: Ειρήνη Δαμιανίδου

Ηχοληψία: Δημήτρης Καρπούζας, Νίκος Γκουντινάκης, Ekelon Μουρούλης

Φωτισμοί: Παναγιώτης Τσεβρένης

Video: Κωνσταντίνος Παναγιωτόπουλος, Dj Airth, Γρηγόρης Μιλόβι

Χειρισμός Video: Γεράσιμος Καββαδάς

Management: Alex Elsabag

 

ΤΕΧΝΟΠΟΛΗ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ

Οργάνωση Παραγωγής: Αναστασία Καραδήμου, Ελίνα Λινοξυλάκη
Εκτέλεση Παραγωγής: Αχιλλέας Σταύρου, Ελένη Κουβεριανού
Τεχνικοί Ήχου: Δημήτρης Σαμαράς, Βαγγέλης Φιλαΐτης, Δημήτρης Παρλαμάς
Τεχνικός Φωτισμού: Νίκος Μπουντούνης
Υπηρεσίες Φύλαξης: Minotavros Specialized Services
Ιατρική Κάλυψη: SOS Ιατροί

 

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΗΣΗ

Σκηνοθεσία, Διεύθυνση Φωτογραφίας & Κάμερα: Χρήστος Σαρρής
Εικονοληψία: Δημήτρης Ζιβόπουλος, Κοραλία Δογάνη, Φίλιππος Ζαμίδης, Ανδρέας Μάρκου
A΄ βοηθός κάμερας: Γιώργος Μανιάτης
Β΄ βοηθός κάμερας & DIT: Γιώργος Κολιός

Drone Operator: Ορφέας Καλαφάτης / Cinedrone

Βίντεο εξοπλισμός: DK Rental House, Rent Photo Video

Ηχογράφηση & Μίξη Ήχου: Jacopo Fokas

Μοντάζ: Τρύφωνας Καρατζίνας
Χρωματική Επεξεργασία: Μάνθος Γ. Σάρδης – Α10 Post Productions

Visual FX: Kent Productions
Φωτογράφιση: Πηνελόπη Γερασίμου

To άρθρο Η Μαρίνα Σάττι σε μία εκρηκτική συναυλία στο Onassis Channel δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock