ΕνημέρωσηΤεχνολογία

Οι ψηφιακές τεχνολογίες ετοιμάζονται να αλλάξουν την εικόνα των υποθηκοφυλακείων

Η εικόνα που έχουμε από τα υποθηκοφυλάκεια αλλά και τις πολεοδομίες της χώρας είναι εκείνη ενός χώρου με τεράστια αρχεία σε έντυπη μορφή και υπαλλήλους που αναζητούν επί ώρα να βρουν τον φάκελο ή την οικοδομική άδεια που αναζητά ένας πολίτης. 

Αυτή την εικόνα ετοιμάζεται να αλλάξει καθώς βρίσκονται σε εξέλιξη ή ετοιμάζονται οι διαγωνισμοί που αφορούν την ψηφιοποίηση αυτών των εκατοντάδων εκατομμυρίων έντυπων αρχείων προκειμένου να γίνει πλέον εφικτή και σε αυτή την περίπτωση η ψηφιακή εξυπηρέτηση του Έλληνα πολίτη.

Το πρώτο από τα δύο μεγάλα έργα είναι αυτό που αφορά την την ψηφιοποίηση των αρχείων του συνόλου των 390 Υποθηκοφυλακείων της χώρας, συνολικού προϋπολογισμού περίπου 310 εκατ. ευρώ. Τον διαγωνισμό έχει προκηρύξει το Κτηματολόγιο και αφορά ένα έργο που περιλαμβάνει την ψηφιοποίηση 600.000.000 σελίδων. Πέρα από τη ψηφιοποίηση του συνόλου των αρχείων του συστήματος Μεταγραφών και Υποθηκών και του συστήματος ενεχύρων, προβλέπεται και η υλοποίηση ηλεκτρονικών εφαρμογών και πληροφοριακού συστήματος, στο οποίο και θα διατηρείται το ψηφιακό αρχείο. Το πληροφοριακό σύστημα θα δίνει με web services τη δυνατότητα αξιοποίησής του από άλλα πληροφοριακά συστήματα του φορέα (πχ. Σύστημα Πληροφορικής του Εθνικού Κτηματολογίου – ΣΠΕΚ), καθώς και πρόσβαση σε πολίτες, δικηγόρους, συμβολαιογράφους, κ.ά.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock