Επικαιρότητα

Κορωνοϊός: 4.211 κρούσματα σε παιδιά – Στο «μικροσκόπιο» η διασπορά στα σχολεία

Στραμμένη στα παιδιά παραμένει η προσοχή επιστημόνων και αξιωματούχων της κυβέρνησης καθώς βρίσκεται στο «μικροσκόπιο» η διασπορά του κορωνοϊού στις σχολικές μονάδες. Από τα σημερινά στοιχεία του ΕΟΔΥ προκύπτει ότι ο αριθμός κρουσμάτων στις ηλικίες 4-18 παραμένει υψηλός, με 4.211 μολύνσεις αυτήν την εβδομάδα, ωστόσο η εικόνα έχει ελαφρώς βελτιωθεί σε σύγκριση με την προηγούμενη εβδομάδα ως ποσοστό επί του συνολικού αριθμού των κρουσμάτων στη χώρα.

Το γεγονός αυτό, αποτελεί θετική ένδειξη τους επιστήμονες που ανέμεναν τα επιδημιολογικά δεδομένα για να σχηματίσουν εικόνα σχετικά με την επίδραση που θα είχε το άνοιγμα των σχολείων από τις 13 Σεπτεμβρίου στην εξέλιξη των κρουσμάτων στα παιδιά. Όπως είχε επισημάνει πρόσφατα η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, λειτούργησαν θετικά τα αυστηρά υγειονομικά μέτρα που εφαρμόζονται στα σχολεία με την υγειινή και τα συχνά self test σε μαθητές και εκπαιδευτές.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη σημερινή επιδημιολογική έκθεση του ΕΟΔΥ, την τελευταία εβδομάδα, το σύνολο των ασθενών ηλικίας 4-18 ετών, εμφανίζεται μειωμένο κατά 3,45% από το προηγούμενο 7ημερο. Σύμφωνα με την έκθεση την συγκεκριμένη εβδομάδα εντοπίστηκαν συνολικά 4.211 κρούσματα σε παιδιά 4-18 ετών που αποτελούν το 28% του συνόλου των κρουσμάτων.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock