Κόσμος

Δύο οι νεκροί και 30 τραυματίες από τη ρωσική επίθεση σε νοσοκομείο στην Ντνίπρο

Στους δύο ανήλθαν οι νεκροί και σε περίπου 30 οι τραυματίες – ανάμεσά τους δύο παιδιά – από το πυραυλικό πλήγμα των ρωσικών δυνάμεων σε νοσοκομείο στην πόλη Ντνίπρο στην ανατολική Ουκρανία, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό των αρχών.

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι κατήγγειλε ότι η επίθεση αυτή συνιστά έγκλημα κατά της ανθρωπότητας, ενώ το υπουργείο Άμυνας της Ουκρανίας την χαρακτήρισε σοβαρό έγκλημα πολέμου βάσει των Συμβάσεων της Γενεύης, που ορίζουν τον τρόπο μεταχείρισης των στρατιωτών και των πολιτών σε συνθήκες πολέμου.

«Πυραυλική επίθεση στην Ντνίπρο (…) επιτέθηκαν σε ιατρικές εγκαταστάσεις. Υπάρχουν θύματα», ανέφερε ο Σέρχιι Λίσακ σε ανάρτησή του στην εφαρμογή μηνυμάτων Telegram, αναφερόμενος στους Ρώσους.

Δύο αγόρια ηλικίας τριών και έξι ετών βρίσκονται μεταξύ των τραυματιών, διευκρίνισε παράλληλα σε μήνυμά του στο Telegram ο Σέρχιι Λίσακ, ο περιφερειάρχης της Ντνιπροπετρόφσκ, στην οποία βρίσκεται η πόλη Ντνίπρο.

Σύμφωνα με τον Λίσακ, η περιφέρειά του δέχθηκε «μαζική επίθεση» στη διάρκεια της νύχτας «με πυραύλους και μη επανδρωμένα αεροσκάφη».

Ουκρανοί αξιωματούχοι είχαν δηλώσει νωρίτερα ότι τα ουκρανικά συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας κατέρριψαν 10 πυραύλους και πάνω από 20 μη επανδρωμένα αεροσκάφη (drones) που εξαπέλυσαν οι ρωσικές δυνάμεις σε επιθέσεις τους κατά τη διάρκεια της νύχτας στην πρωτεύουσα Κίεβο, την πόλη Ντνίπρο και ανατολικές περιοχές της Ουκρανίας. Το Reuters δεν ήταν σε θέση να επαληθεύσει τις πληροφορίες αυτές.

Η Ρωσία, η οποία εισέβαλε στην Ουκρανία πριν από 15 μήνες, δεν έχει προς το παρόν σχολιάσει τις πληροφορίες Ουκρανών αξιωματούχων για τις αεροπορικές επιδρομές εναντίον των περιοχών αυτών. Ωστόσο ανακοίνωσε ότι η Ουκρανία έπληξε δύο περιοχές στη νότια Ρωσία με ρουκέτα και μη επανδρωμένο αεροσκάφος.

Το μήνυμα του Ζελένσκι

Λίγο μετά την επίθεση, ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι έκανε λόγο για «Ρώσους τρομοκράτες» που μάχονται ενάντια σε κάθε τι ανθρώπινο και τίμιο.

«Πρέπει να νικήσουμε αυτούς τους απανθρώπους αμετάκλητα και το συντομότερο δυνατό» τόνισε. Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κυκλοφορούν ανεπιβεβαίωτα πλάνα από τη σκηνή της κλινικής, τα οποία δείχνουν τραυματίες ανάμεσα στα ερείπια.

Εθνικές Εκλογές 2023

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock