Κορωνοϊός – G20: Πλήρης χρηματοδότηση του προγράμματος του ΠΟΥ για την αγορά εμβολίων και φαρμάκων


Οι ηγέτες των χωρών της Ομάδας των 20 (G20) πρόκειται να δεσμευτούν για πρώτη φορά να χρηματοδοτήσουν πλήρως το σχέδιο του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) για τη διανομή εμβολίων και φαρμάκων κατά της COVID-19 σε φτωχότερες χώρες, σύμφωνα με το προσχέδιο συμπερασμάτων συνόδου, σε μια κίνηση που μπορεί να αποδεσμεύσει σχεδόν 20 δισεκ. δολάρια.

Το έγγραφο, που υπόκειται σε αλλαγές ενόψει της παγκόσμιας συνόδου για την υγεία που θα διεξαχθεί στη Ρώμη στις 21 Μαΐου, αναφέρει επίσης ότι οι ηγέτες των 20 μεγαλύτερων οικονομιών του κόσμου δεσμεύονται να αναλάβουν επειγόντως δράση φέτος για να ενισχύσουν τη μεταποιητική δυναμικότητα για τεχνολογίες κατά της COVID, ωστόσο παραλείπεται η όποια αναφορά σε άρση των πατεντών των εμβολίων.

Σύμφωνα με το προσχέδιο, οι ηγέτες για πρώτη φορά θα διατυπώσουν απερίφραστα τη δέσμευσή τους «σε δίκαιη και πλήρη χρηματοδότηση της στρατηγικής για τον Επιταχυντή Πρόσβασης στα Εργαλεία κατά της COVID-19 (ACT-A)», που είναι το σχέδιο του ΠΟΥ για να καταστήσει τα εμβόλια, τα φάρμακα και τα τεστ της COVID-19 διαθέσιμα σε όλο τον κόσμο.Source link

realhosting
loading...

Απάντηση