
Για «μεγάλη κινητικότητα» σε ό,τι αφορά την αναμνηστική ή τρίτη δόση του εμβολίου κατά του κορωνοϊού έκανε λόγο ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γιώργος Γεωργαντάς, σε σημερινή ραδιοφωνική του συνέντευξη.
Σύμφωνα με τον κ. Γεωργαντά, έχουν μειωθεί σημαντικά οι εμβολιασμοί καθώς την πρώτη δόση κάνουν καθημερινά 6.000 πολίτες.
«Υπάρχει μεγάλη κινητικότητα στην τρίτη δόση από τους ανθρώπους που είναι συνειδητοποιημένοι και θέλουν να κάνουν την αναμνηστική τους δόση. Είμαστε στους 202.000 συμπολίτες μας έχουν ήδη κάνει την τρίτη δόση, οι άνω των 50 είναι αυτοί που δικαιούνται να την κάνουν και οι ευπαθείς ομάδες. Είμαστε στα 6.543.000 με πρώτη δόση και 6.300.000 που έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους. Αυτό σε ποσοστά σημαίνει ότι στο σύνολο του πληθυσμού έχουν κάνει την πρώτη δόση περίπου το 62% και στον ενήλικο πληθυσμό περίπου το 70 με 71%. Γίνονται κάθε μέρα κάποιες πρώτες δόσεις οι οποίες είναι περίπου 6.000», δήλωσε.
Δείτε ζωντανά την ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας: