888 Κοσμοϊστορικές αλλαγές: Τριμερής θαλάσσια συνεργασία Κύπρου, Ελλάδας και Ισραήλ – Με την πλάτη στον τοίχο η Τουρκία – Θα κάνει αντεπίθεση στο Αιγαίο; | Kontasas
Ροή Ειδήσεων
Αρχική / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / Κοσμοϊστορικές αλλαγές: Τριμερής θαλάσσια συνεργασία Κύπρου, Ελλάδας και Ισραήλ – Με την πλάτη στον τοίχο η Τουρκία – Θα κάνει αντεπίθεση στο Αιγαίο;

Κοσμοϊστορικές αλλαγές: Τριμερής θαλάσσια συνεργασία Κύπρου, Ελλάδας και Ισραήλ – Με την πλάτη στον τοίχο η Τουρκία – Θα κάνει αντεπίθεση στο Αιγαίο;

Τύμπανα  πολέμου  ακούγονται στην Κύπρο από τις προσπάθεια της Άγκυρας να απειλήσει την Λευκωσία όσον αφορά την εξόρυξη υδρογονανθράκων εντός κυπριακής ΑΟΖ.

Την ίδια στιγμή τα «πιόνια» κινούνται και στα σκαριά είναι μια  τριμερή συμφωνία συνεργασίας με

σειρά άμεσων πρακτικών εφαρμογών, την οποία υπογράφει η Κύπρος την ερχόμενη Δευτέρα 8 Ιανουαρίου, με το Ισραήλ και την Ελλάδα.Πρόκειται για τη συμφωνία που καθορίζει το κοινό Σχέδιο Δράσης γι’ αντιμετώπιση περιστατικών «θαλάσσιων προβλημάτων» όπως η ρύπανση  από πετρελαιοειδή κά, αλλά αυτό είναι στην ουσία το πρόσχημα για την δημιουργία κοινής ναυτικής συνεργασίας  ενόψει καθόδου των νέο-οθωμανών στην περιοχή.

Κανείς , το τονίζουμε αυτό, εκτός από Ελλάδα και Κύπρο δεν επιθυμεί να δει τους Τούρκους να σουλατσάρουν στην Α.Μεσόγειο , ούτε  οι Ισραηλινοί ούτε φυσικά οι Αιγύπτιοι.  Όλες οι χώρες που ετοιμάζονται να εξορύξουν υδρογονάνθρακες θέλουν να διώξουν τους Τούρκους , οι οποίοι μόνο προβλήματα δημιουργούν και ένταση.

Κοσμοϊστορικές αλλαγές: Τριμερής θαλάσσια συνεργασία Κύπρου, Ελλάδας και Ισραήλ – Με την πλάτη στον τοίχο η Τουρκία – Θα κάνει αντεπίθεση στο Αιγαίο; - Εικόνα0

Πρόκειται για συμφωνία που έχει ιδιαίτερη σημασία για την Κύπρο, αφού μια θαλάσσια ρύπανση, που λόγω της πυκνής κίνησης πλοίων στην περιοχή και των δραστηριοτήτων ανόρυξης υδρογονανθράκων που έχουμε τα τελευταία χρόνια, είναι πάντα πιθανή.

Αυτό μπορεί να επηρεάζει πριν απ’ όλα τον τουρισμό και μπορεί να έχει πολύ αρνητικές συνέπειες στην οικονομία. Είναι κάτι που δεν μπορούμε να αντιμετωπίσουμε από μόνοι μας, αναφέρει στον κυπριακό τύπο ερωτηθείς σχετικά ο Κύπριος υπουργός Γεωργίας Νίκος Κουγιάλης.

Πληροφορίες του τύπου της μεγαλονήσου αναφέρουν ότι ανάλογες συζητήσεις γίνονται και με την Αίγυπτο.

Τουρκικά πολεμικά πλοία , προς το παρόν, παρακολουθούν  από κοντινή απόσταση τις εργασίες του κυπριακού γεωτρύπανου.

Αυτό που «καίει» τους Κύπριους κυβερνητικούς αξιωματούχους  είναι η χρονική στιγμή που θα επιλέξει  η Τουρκία  να δράσει……κάνοντας  πράξη τις δημόσιες δηλώσεις του γαμπρού του Ερντογάν και νυν υπουργού Ενέργειας, και θα μετακινήσει  το δικό της πλωτό γεωτρύπανο σε περιοχή της κυπριακής ΑΟΖ.

Επίσης το γεωτρύπανο Saipem 12000 της κοινοπραξίας ENI-TOTAL το οποίο τις πρώτες ώρες έλευσης του νέου έτους ξεκίνησε το έργο του στον στόχο «Καλυψώ».

Σύμφωνα με πληροφορίες της κυπριακής Καθημερινής το γεωτρύπανο ξεκίνησε και επίσημα την κάθοδό του προς το βυθό αμέσως μετά την έλευση του 2018.

Σύμφωνα με τον κυπριακό τύπο  η πορεία του πραγματοποιήθηκε χωρίς να παρουσιαστεί το παραμικρό πρόβλημα.

Το γεωτρύπανο σύμφωνα με τα τεχνικά στοιχεία της γεώτρησης συνάντησε το σημείο της γεώτρησης σε βάθος 2300 μέτρων.

Στη συνέχεια και για τις επόμενες 35 μέρες το γεωτρύπανο είναι προγραμματισμένο να φθάσει έως τα 12 χιλιάδες πόδια όπου είναι το τελικό σημείο της γεώτρησης.

Κοσμοϊστορικές αλλαγές: Τριμερής θαλάσσια συνεργασία Κύπρου, Ελλάδας και Ισραήλ – Με την πλάτη στον τοίχο η Τουρκία – Θα κάνει αντεπίθεση στο Αιγαίο; - Εικόνα1

Τόσο κατά την άφιξη του γεωτρύπανου τις προηγούμενες μέρες όσο και το διάστημα που ακολούθησε οι εργασίες που πραγματοποιήθηκαν κύλησαν ομαλά, προς το παρόν όμως διότι αναμένεται η κάθοδο του τουρκικού πλωτού γεωτρύπανου στην περιοχή λίαν συντόμως.

Οι Κύπριοι , σύμφωνα με Έλληνες  αναλυτές προσπαθούν να ενεργοποιήσουν την συμμαχία με Ισραήλ και Αίγυπτο και μαζί με την Ελλάδα να αντιμετωπίσουν τους βάρβαρους νέο-οθωμανούς Τούρκους με τους οποίους δεν πρέπει να έχουμε συνδιαλλαγές  ποτέ .

πηγη

Δείτε επίσης

ΤΗΣ ΠΟΥΤ@Ν@Σ ΣΤΟ ΚΡΑΝΙΔΙ! ΟΙ Λ@ΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΡΕΖΙΛΕΨΑΝ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ, ΕΣΠΑΣΑΝ ΤΗΝ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ ΚΑΙ ΕΚΑΝΑΝ “ΠΑΡΕΛΑΣΗ” ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ! “ΝΟ CORONOVIRUS” ΦΩΝΑΖΑΝ – ΟΛΟΤΑΧΩΣ ΓΙΑ ΙΣΟΒΙΟ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟ Η ΠΕΡΙΟΧΗ (ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ)

Περίπου 200 από τους 500 αιτούντες άσυλο που διαμένουν στη δομή μεταναστών και προσφύγων στο …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *