888 Κουβέλης: Σπουδαία η δουλειά του κ. Κοτζιά στο υπουργείο Εξωτερικών | Kontasas
Αρχική / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Κουβέλης: Σπουδαία η δουλειά του κ. Κοτζιά στο υπουργείο Εξωτερικών

Κουβέλης: Σπουδαία η δουλειά του κ. Κοτζιά στο υπουργείο Εξωτερικών

Το εγκώμιο του Νίκου Κοτζιά για τη θητεία του στο υπουργείο Εξωτερικών έπλεξε ο Φώτης Κουβέλης, με ραδιοφωνικές του δηλώσεις. Συγκεκριμένα, ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής τόνισε στο Πρώτο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας τη σπουδαιότητα της επέκτασης της αιγιαλίτιδας ζώνης στα δυτικά, με πρωτοβουλία του κ. Κοτζιά, και προανήγγειλε -στην ουσία- τη συνέχιση αυτών των προσπαθειών. Επισήμανε, μάλιστα, ότι όσοι μεμψιμοιρούν ή αρνούνται να καταλάβουν τη σπουδαιότητα αυτής της απόφασης, ασκούν στείρα αντιπολίτευση.

Αναφερόμενος στις εξελίξεις στην ΠΓΔΜ, δήλωσε ότι όταν η συμφωνία των Πρεσπών ολοκληρωθεί ως συνταγματική διαδικασία στη γειτονική χώρα, θα κυρωθεί και από το ελληνικό Κοινοβούλιο με βουλευτές όχι μόνο του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά προερχόμενους και από άλλους πολιτικούς σχηματισμούς.

Σχετικά με τη στάση των Ανεξαρτήτων Ελλήνων στο θέμα, ανέφερε ότι είναι ικανοποιητική η δήλωση του Πάνου Καμμένου, υπό την έννοια ότι ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ δεν θα υποστηρίξει τυχόν πρόταση δυσπιστίας που υποβληθεί από τη Νέα Δημοκρατία και επανέλαβε τη θέση της κυβέρνησης ότι πρόθεσή της είναι να γίνουν εκλογές το φθινόπωρο του 2019.

Σε ερώτηση για την ύπαρξη αντίφασης ανάμεσα στη βούληση του κ. Καμμένου και τη στήριξη της κυβέρνησης και από άλλους χώρους, απάντησε ότι «σε κυβερνήσεις συνεργασίας είθισται τα συνεργαζόμενα μέρη να διατηρούν στο ακέραιο τους στόχους που ετέθησαν εξαρχής και στην περίπτωσή μας αυτό εφαρμόζεται». Υπογράμμισε πως η υπάρχουσα κοινοβουλευτική πλειοψηφία μέχρι τώρα υφίσταται και εξέφρασε την ευχή να παραμείνει η κυβέρνηση χωρίς την αποχώρηση του κ. Καμμένου.

Αναφορικά με τα μυστικά κονδύλια και τα όσα διέρρευσαν στη δημοσιότητα, ο κ. Κουβέλης υποστήριξε ότι είναι απόρρητα κονδύλια ειδικού σκοπού που υπάρχουν σε όλες τις χώρες. Δήλωσε δε με έμφαση ότι όσοι σήμερα φωνάζουν διαστρεβλώνοντας την κατάσταση, ας σκεφτούν πώς διετέθησαν αυτά τα κονδύλια στο πρόσφατο και μακρινότερο παρελθόν.

Τέλος, όσον αφορά των θεμάτων που άπτονται στο υπουργικό του έργο, ανακοίνωσε ότι έχει προωθήσει προς ψήφιση στη Βουλή νομοσχέδιο για τις υποπαραχωρήσεις δραστηριοτήτων σε λιμένες, προκειμένου να γίνουν επενδύσεις με διεθνείς διαγωνισμούς και όρους διαφάνειας (π.χ. μαρίνες), ώστε να εξασφαλιστούν θέσεις εργασίας και έσοδα για το δημόσιο.

newsbeast.gr

Πηγή

Δείτε επίσης

Αυγενάκης: Η επόμενη κυβέρνηση της ΝΔ θα οδηγήσει τη χώρα στο μέλλον που μας αξίζει

Εκδήλωση με θέμα: «Αναγεννημένη Παιδεία – Αναγεννημένη Ελλάδα: Επένδυση στη γνώση και την καινοτομία» πραγματοποιήθηκε …